marți, 14 iulie 2009

Chiftelute din legume

Ingrediente: 1 dovlecel mare sau 2-3 mai mici,2 vinete potrivite,5-6 cepe mici,500 grame cartofi,multa verdeata,1 ou, sare,piper,cimbru,3 linguri de faina.

Am fiert cartofii si i-am facut piure.I-am lasat sa se racoreasca.














Am curatat dovlecelul si l-am dat pe razatoarea mare,am presarat sare si l-am pus sa se scurga.













Am copt vinetele,leam curatat ,le-am spalat bine si,dupa ce s-au scurs le-am tocat ca pentru salata cu tocatorul din lemn.




Am tocat ceapa si am calit-o usor,doar cat sa se faca sticloasa.






Dupa ce piureul s-a racorit,am adaugat dovlecelul stors,si restul ingredientelor si am amestecat bine(cu mana,ca e mai sanatos).


















Am format chiftelute mici (cu mana putin umeda) si le-am dat prin faina.

Le-am pus la prajit in uleiul incins.








Si le-am servit ...cu usturoi sau cu fasii de ardei gras proaspat.

8 comentarii:

  1. Nu am incercat niciodata sa fac chiftelute din mai multe legume dar cum gradina e in plin rod am sa incerc si eu numai ca evit prajeala si am sa le fac la cuptor...multumesc de idee.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,mama lui David! Trebuie sa recunosc ca tare mi-a fost dor de doamnele harnice care-mi bucura privirea prin prestatiile lor pline de indemanare si dragoste! Mie imi plac preparatele din legume dar pentru ca marea majoritate trebuiesc supuse prajelii ma cam feresc;abia de-am scapat de o migrena,poate biliara,care m-a tinut la orizontala "furandu-mi" doua zile pline in care,cred eu,gradinuta mi-a simtit lipsa...,iti inchipui,tocmai dupa ce-au incetat ploile!Imi astept sotul sa mergem la tara(loc devenit intre timp o avampremiera de proces,de care am inteles c-ai scapat...),voi avea mult de lucru,voi trage de mine s-o scot la lumina ca poate anul viitor...vom schimba si noi gardurile!!! Pe curand,Mira

    RăspundețiȘtergere
  3. Melianda noi mancam aproape numai legume si fructe.O data sau de 2 ori pe saptamana carne de pui sau peste.Asa ca iti dai seama ca trebuie sa le prepar in multe moduri sa nu ne plictisim.
    Si eu si sotul meu(si baiatul meu la fel) avem grupa de sange A2.Deci , pentru noi , nu prea este buna carnea.Si chiar simtim asta.Insa legumele,chiar si prajite,nu ne-au facut rau niciodata.
    Sa imi spui cum au iesit la cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mira,ma bucur ca ai revenit si ca te simti mai bine.Insa imi pare tare rau sa aud ca ai probleme de genul celei care mi-a mancat mie 10 ani din viata.Sper sa fie bine si sa se faca dreptate si in cazul vostru.
    Iti doresc mult succes si multa sanatate ca asta conteaza cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumusele chiftelute, am si anuntat-o pe "şefa" mea ca vreau si eu asa ceva...am depus si cerere ..acu astept sa se aprobe...da eu vreau in ele si pupici :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt putin suparata,cred ca pierd rosiile anul acesta.Am luptat ieri pana-n noapte cu ele doar,doar...D-zeu va hotari...ca intotdeauna!
    Ti-au mancat 10 ani...de la ? ani...poate n-am sa mai reusesc sa-i numar nici pe primii doi dupa cum se prefigureaza situatia!Sau poate vom renunta la lupta din boxe si vom accepta...ca si pierderea poate insemna un castig!O dupa-amiaza cu satisfactii,Mira

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-e foame! Dupa ce am citit cum se fac chiftelele...m-a apucat o foame de ...lup. Parca si miroase...
    Ahhhhhhhhhh...ce bune trebuie sa fie!!!
    Rodica Botan

    RăspundețiȘtergere
  8. Mira,draga mea,era o expresie.Nu mi-au mancat 10 ani decat din sanatate.Nu a durat atat procesul.Asta pentru ca ei sunt atat de zgarciti incat si-au dat seama ca , daca vor continua , vor cheltui foarte mult , si nici macar nu vor avea castig de cauza.Au recunoscut singuri ca au facut-o din razbunare.Pur si simplu sunt niste oameni frustrati care,orice ar face , nu vor reusi niciodata sa fie apreciati de altii asa cum suntem noi.Si asta ii roade in primul rand.In al doilea rand,ei nu se satura niciodata,vor mereu mai mult,insa nu prin munca ci doar prin inselatorie.Au antecedente.
    Sper ca si voi sa aveti norocul sa castigati in instanta sau in afara ei.O zi buna iti doresc.
    Iar rosiile poate trebuiesc stropite ca ale mele sigur o cer.Astazi am udat de la 5.30 dimineata si am vazut cum se usuca frunzele de la baza si se pateaza.Deci am pus la inmuiat piatra vanata si var si dupa-masa stropesc.

    RăspundețiȘtergere