La fiecare 2-3 zile,adica de cate ori merg in gradina la cules, pun cateva borcane cu castraveti.
Pentru ca am butelie,nu stau sa le fierb la bain-marie (ca ar trebui sa iau o butelie pe fiecare saptamana) ci fierb compozitia si o torn asa,clocotita peste castraveti.
Eu procedez asa: pun castravetii in borcan,tai cateva rondele de morcov si ceapa,2 catei de usturoi,boabe de mustar si piper,o foaie mica de dafin ,crengute de marar uscat,o lingurita cu varf cu zahar si una rasa cu sare.Pun la fiert 1 litru de otet si 3 de apa si cand a dat in clocot torn in borcanele pe care le-am pus pe o tava de inox ca sa nu plesneasca.
Ce iami arata...eu m-am complicat o singura data in viata mea cu astfel de metoda...si am renuntat.Asa ca din lipsa de timp si chef am ales mereu metoda pusului la rece si ies fain castravetii murati si nici nu se inmoaie sau fleoscaie....si ii tineam in soare,ca sa se faca intr-o saptamana,sa-i putem hali :-D
RăspundețiȘtergerePai da Ana-Maria doar ca tu nu il ai pe sotul meu care ii mananca la o zi dupa ce ii pun. :)
RăspundețiȘtergereCUM NAIBA CA SI EU I=AM PUS ASA SI TOTI S-AU TOPIT CA N-AM ALES CE SA MANINC
RăspundețiȘtergere