Am pus la fiert 800 grame de cartofi curatati si taiati cubulete ca pentru piure,cu un praf de sare.
Dupa ce au fiert,i-am facut piure si i-am lasat sa se racoreasca.
Am curatat 12 caise mari si le-am taiat in sferturi.Am presarat pe ele 2 linguri de zahar.
Intr-o craticioara teflonata am pus cam 300 g pesmet si 50 ml ulei si am pus pe foc mic mestecand incontinuu,pana s-a aurit pesmetul.Am dat deoparte si am pus o cana de zahar,un pliculet de zahar vanilinat si o lingurita rasa de scortisoara , pe care le-am amestecat bine.
Intre timp,am pus o cratita de 3 l cu apa (cam 3/4 din capacitatea oalei) pe foc la fiert.
Piureul racorit l-am amestecat cu un ou , un praf de sare,o lingura cu varf de zahar si faina cat sa se faca o coca potrivit de moale si lipicioasa.(cam 200-300 g).
Am luat cu mana (umezita inainte) din coca,am intins-o putin in palma si am pus in mijloc caise.Cate 2-3 sferturi.
Am apropiat marginile si am format niste bile pe care le-am pus in apa clocotita.Cand bilele se ridica la suprafata apei,inseamna ca au fiert.
Piureul racorit l-am amestecat cu un ou , un praf de sare,o lingura cu varf de zahar si faina cat sa se faca o coca potrivit de moale si lipicioasa.(cam 200-300 g).
Am luat cu mana (umezita inainte) din coca,am intins-o putin in palma si am pus in mijloc caise.Cate 2-3 sferturi.
Am apropiat marginile si am format niste bile pe care le-am pus in apa clocotita.Cand bilele se ridica la suprafata apei,inseamna ca au fiert.
Mie imi plac mult batoanele din aluat de acesta date prin pesmet, deci cum ar veni galustile goale dar in forma de trabuc. sint super gustoase.
RăspundețiȘtergereEu mai fac si spaghete sau spirale cu pesmet,dar mai rar.Mai bune sunt galustile umplute.
RăspundețiȘtergereIes mai bune daca le treci prun pesmet prajit usor in unt si amestecat cu zahar vanilat. Incearca.
RăspundețiȘtergere