miercuri, 8 iulie 2009

Ardei,dovlecei si vinete la tigaie




L.E. Asa cum i-am promis Elisei,postez 2 poze cu dovleceii in timp ce ii prajeam.Din cauza temperaturii ridicate insa,nu prea se vede bine pana unde este uleiul.Sper totusi sa iti dai seama Elisa.Este exact cat sa ii acopere putin.







































Astazi am cules cativa ardei din gradina , niste dovlecei , iar vecina mea mi-a daruit de la ea alti cativa ardei si 2 vinete , ca ea le-a pus mai devreme decat mine si sunt mai mari. Mi-a mai dat si o galeata cu castraveti , pe care i-am pus la borcan , cu otet.









Deci , cum spuneam , am spalat bine ardeii , vinetele si dovleceii .Am curatat de coaja dovleceii si vinetele si am taiat felii cam de 0,5 cm grosime , pe care am presarat sare.










Am pus ulei intr-o tigaie de teflon , (din pacate,nu m-am gandit sa pozez si asta) , cam 1 deget de la fundul tigaii , si am lasat pe foc iute sa se incinga uleiul. Apoi am pus pe rand legumele la prajit , inclusiv ardeii.






Ardeii ii coc pe gratar, afara la jar, de obicei , dar acum , neavand decat vreo 10 bucati , nu am mai facut focul afara. Iar in casa , daca ii coc pe tabla , se face fum.






Am lasat ardeii sa se raceasca si , intre timp , am prajit dovleceii si vinetele si am facut mujdeiul de usturoi.





Am prajit feliile de dovlecei si vinete doar atat cat sa se faca aurii , fara sa se inchida prea tare la culoare.


Vreau sa va spun ca anul acesta am mancat pentru prima data vinete prajite.Sunt minunate.Nici nu mi-as fi inchipuit ca sunt atat de bune.


Si , repet , daca lasati uleiul sa se incinga bine(fara sa iasa fum din el) , atunci legumele nu vor retine ulei aproape deloc.


Pofta mare!!!!!






14 comentarii:

  1. Yammyyyyyy...ce-mi faci tu mie la ceas de seara?!ce de bunataturi!Maine coc si eu ardei in tigaie si ii fac cu otet...

    RăspundețiȘtergere
  2. As fi vrut sa le vad fripte...ti-am zis ca ale mele s-au imbibat cu ulei...deci se pune ulei ca la gogosi sa pluteasca in el si nu absorb???O sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  3. .... iar daca folositi ulei da palmier nu doar ca nu va iesi fum din el dar nu va patrunde in nici o leguma ori gogoasă....
    ..asta daca aveati nevoie de o musca in laptele vostru :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa sa faci Ana-Maria.Scuze ca ti-am facut pofta. :)
    Asta era si ideea.

    Elisa mai fac azi si o sa dau un L.E.

    Ninu,esti oricand binevenit.Ce musca...............hehe
    Sa stii ca uitasem de uleiul asta desi l-am folosit o perioada.O sa mai iau.Multumesc ca mi-ai reamintit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Victoria,fa o poza,te rog,in tigaie,cum se frig ele sa vad cat ulei este si apoi scoase pe servet de hartie??sa se absoarba surplusul de ulei??
    Hai ca te-am 'nebunit ,dar am dovlecei,apar zilnic si eu am cateva mancari cu dovlecei ,care ne plac...dar...fiindca asta-i cu usturoi si mai am mult de anul trecut,trebuie consumat...
    Multumesc frumos si pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ninu, unde gasesti ulei de palmier? In Carrefour, Cora?

    Vicky, ies excelente si, intr-adevar, nu sunt imbibate cu ulei. Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult, eu de fapt citesc tot ce se petrece pe aci ca sint mare gradinar insa doar teoretician,:)
    Despre Uleiul de Palmier pot spune ca pentru mine e cel mai bun, eu ma simteam tare rau dupa ce consumam mincaruri prajite, indiferent ce era, Doctorul de familie mi-a spus sa incerc si uleiul de palmier..l-am incercat si e superbun, nu mai am treaba, si pot spune ca pestele si gogosile au total alt gust prajite in ulei de palmier, da fapt toate au alt gust dar la aceste 2 se simte cel mai bine...de absorbit in alimente nici nu poate fi vorba, nu stiu dece dar asta e adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  8. O sa iti arat Elisa.Acum ma duc sa mai fac.Nu ma innebunesti deloc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa este Silvia.Uleiul de palmier ar trebui sa il gasesti in mai toate super si hypermarketurile mari.Sa te uiti pe rafturile de jos la uleiuri.Este la bidoane galbene.Eu am vazut de la 2 litri in sus.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ninu intotdeauna este buna teoria.Asa si eu am probleme cu ficatul de la prajeli,dar nu si de la legumele prajite.Asa ca ma feresc de carne prajita.
    Acum,pe langa dovleceii prajiti, mai fac si dovlecei si ceapa umplute cu orez si soia.Sunt delicioase si foarte usoare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Silvia, am scris amindoi deodata si dupa ce mi-am trimis mesajul nu am vrut sa mai trimit inca unul ca stricam buna curgere a topicului, imi cer scuze, Eu cumpar Uleiul de Palmier de la Carrefour-ul din Orasul Simeria, ori de la hipermarketul Real, alte posibilitati nu avem, astea sint toate, eu in fiecare luna dupa ce imi iau pensia merg cu lista si imi cumpar..si am grija sa-mi ajunga pina luna viitoare, cind nu-mi ajunge ma uit pe blog la fete si ma satur privind...:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ca sa scoti tot uleiul din legume, sau orice altceva, poti sa le scotipe o farfurie cu doua servetele groase,va absorbi repede tot surplusul.
    Vinetele prajite cu usturoi se pot pune si la borcan la marinat, cu usturoi, si cu lichidul pe care il faceti pentru gogosari. Daca vrei, pot da reteta, e grozac
    va.

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar te rog Corina.Vreau reteta.

    Cu multa placere Elisa.

    RăspundețiȘtergere