luni, 28 septembrie 2009

Mai multa munca

Pentru ca Sambata ne vom muta la Bucuresti,ne grabim cu stransul,curatatul si defrisatul terenului nostru.
Curatam toate resturile ramase de la legume, scoatem via pe care nu mai vrem sa o pastram,am taiat si cativa pomi uscati,batrani sau care erau plantati aiurea,am scos si radacinile de la pomi ca sa putem aduce un tractor care sa are tot terenul luna viitoare si taiem toate crengile si pomii taiati si le punem ca lemne de foc la adapost.
Am curatat de uscaturi si pomii ramasi , adica 1 par si 4 caisi.Mai avem si un mar(cel primit in dar de la Silvia), dar acela este inca mic si nu necesita lucrari .
Am mutat , in locul unde imi voi face la anul gradina de legume , o parte din capsunii mei,langa cei de la Elisa dar delimitati de zmeura,1 coacaz,1 catina,radacinile de leustean,niste telina si patrunjel,ca astea rezista peste iarna,si am mai pus si o multime de lastari de trandafiri primiti de la noii mei prieteni de pe eGradini.ro .
Inca nu am terminat.Mai avem si de facut restul de bagaje si de dus resturile stranse,pentru a lasa terenul liber.
Ca de obicei , cel mai de pret ajutor al nostru a fost David , baiatul meu drag , care a ajutat si el cu tot ce a putut.









































































































8 comentarii:

  1. Of,doamne...ce de munca!Si cescump este copilasul vostru!Sa traiasca si sa fie sanatos! Pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Elisa.Asa este,este multa munca,dar acum o facem cu si mai mult drag caci stim sigur ca nu mai vine nimeni sa ne ameninte sau sa ne dea in judecata.
    O seara frumoasa iti doresc.
    Pupici de la David.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar de ce plecati la Bucuresti? Voi nu stati acolo in permanenta?
    Si in alta ordine de idei (cu riscul de a te supara pe mine) cand il faci pe baietelul tau baietel? O sa-i lasati parul lung? E dulce asa dar incerc sa mi-l inchipui cu el scurt...
    Nu te supara ca am indraznit, dara daca pe mine m-au intrebat un milion de oameni, macar sa intreb si eu pe cineva aceeasi intrebare

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum 5 ani (aprox)am platit si eu un vecin si mi-a scos toate cioatele din gradina si am taiat si toti prunii 9 buc, ca eu nu fac ţuică :)..si am arat terenul.. la primavara o sa pun din nou copaci, ca nu are rost sa am teren arabil.. citeodata fac cite o timpenie de ma mir si eu..ce o fi fost in capul meu sa cred ca pot lucra pamint nu stiu... vreau sa pun doar peri si ciresi, sa vad daca reusesc :).
    Aveti un baiat minunat, Bunul Dumnezeu sa-l aibe in paza Sa, multa sanatate la toata familia va doresc.!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ninu, pomii fructiferi si nu numai au sanse mai mari sa se prinda in toamna. Asa ca daca planurile tale , financiare si nu numai, nu sunt chiar altele, te sfatuiesc sa incerci in toamna asta. Mie pomii plantati in toamna s-au prins toti. Ce am plantat primavara s-au prins 75%. Si doar tot eu am plantat asa ca nu poate fi vorba de vreo greseala. Am inteles ca numai magnolia si vita de vie s-ar pune primavara, dar nu stiu sigur. Despre fructiferi insa, stiu sigur.

    RăspundețiȘtergere
  6. Adinuca,tatal meu a facut 2 atacuri cerebrale si are nevoie de ajutor.Noi suntem 3 copii,care vom sta cu el fiecare cate 4 luni pe an.
    De aia plecam de aici.Dar este numai temporar.
    Cat despre David,inca nu i-am taiat motul,pentru ca nasii au avut alte treburi.Ca de exemplu,sa ne dea putin in judecata.
    Asa ca ne trebuie alti nasi pana face David 3 ani.Acum are 2 asa ca gasim noi.Daca nu,o punem pe moasa,ca are voie.Si oricum este un obicei nu o regula,asa ca....
    Si eu abia astept sa il vad cu parul scurt.
    Si nu ma supar deloc. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Poti sa iti inchipui ca am scris raspunsul de mai sus de o saptamana si l-am salvat ca nu am putut sa il postez?Si abia acum am reusit.Of,in 3 zile voi fi la Bucuresti si voi avea net ca lumea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ninu,sa stii ca prunele sunt fructe si se pot manca.Joke
    Chiar te-ai suparat rau pe bietii pomi.
    Multa bafta cu plantatul.
    Si eu voi planta pomi tot in primavara,deoarece daca plec de aici mi-e teama sa nu raman fara ei.Ca pe aici se fura ca-n codru.
    Adinuca,vita de vie nu stiu cand se planteaza dar eu trebuie sa o mut asa ca o voi muta acum,pe la jumatatea lunii.Am auzit ca asa ar fi timpul ei.
    Da' pe unde nu s-o fura in tara asta,de fapt!?
    Multumesc mult de urari.Multa sanatate si tie.Si putere sa treci peste toate.

    RăspundețiȘtergere