sâmbătă, 23 mai 2009

Primul cules

Asta este prima mazare culeasa acum 3 zile,insa nu am avut timp sa postez.Acum ploua usor,dar ar trebui sa ies sa culeg din nou,caci este multa mazare buna de cules si daca nu o fac,va fi amara.

Nu las de samanta pentru ca am descoperit anul acesta niste pungi cu mazare uscata , la 1 kg , la raionul cu produse de post.Pentru ca nu stiam daca va fi buna,am cumparat si plicuri cu mazare de semanat. Prima mazare,cea semanata in Februarie din plicuri,este aceasta culeasa acum.

Cea semanata in Martie este cea din punga de 1 kg si a iesit foarte frumos,asa ca voi cumpara si la anul tot din asta.

Asta este mazarea semanata in Martie.Din pacate,desi stiam de la Elisa ca este bine sa o sprijini cu araci in capete si sarma,nu am facut-o.M-a pacalit faptul ca pana a inflorit era dreapta si frumoasa.Abia cand a inceput sa faca tecile mi-am dat seama ca se ingreuneaza si se lasa intr-o parte.Totusi este deasa si nu sta decat o mica parte pe pamant.

4 comentarii:

  1. Ooooo, foarte frumoasa mazare ai produs!! Felicitari! Si la cat mai multa!

    RăspundețiȘtergere
  2. de pe blogul tau invat foarte multe, multumesc mult , poate scrii si o metoda de a pastra mazarea pt iarna mi-ar fi de folos. multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai venit pe blogul meu.Iti multumesc pentru aprecieri.Sa stii ca eu congelez mazarea asa cum este ea dupa ce o curat de teci.Fara sa o fierb sau sa ii fac altceva.O bag la pungute de plastic si la congelator apoi.Este la fel de buna si dupa 6 luni.

    RăspundețiȘtergere