luni, 1 februarie 2010

Planul gradinii mele de legume



Daca tot se apropie perioada mea preferata,adica cea in care voi sta mai tot timpul in gradina,am zis ca este timpul sa imi fac un nou plan de gradina.
Ca sa fac si o "legenda" a desenului trebuie sa va spun ca gradina va avea 300 m2.In partea stanga este Nordul,sus Estul si jos Vestul,asa ca am dispus parcelele in asa fel incat sa aiba soare toata ziua,cat mai eficient.In partea din nord(stanga desenului) vom planta vreo 40 de butuci de vita de vie de masa,asa ca acea portiune am lasat-o verde si am pus doar niste buline mici.
In dreapta jos,vom face(adica sotul meu va face) un fel de magazie mica(ca un dulap mai mare de fapt) in care imi voi tine toate uneltele de gradinarit.
In rest am impartit terenul in 29 de parcele a cate 4m/1,20m cu carari intre ele de cca 25 cm.Pe marginea gradinii,de jur imprejur,mai putin zona unde va fi vita de vie,am disponibil 1 m intre gard si parcele , din care 30 cm cararea iar restul,langa gard, 70 cm pentru capsuni si eventual arbusti fructiferi,dovlecei pe care sa ii las sa se agate de gard,si mai vad eu ce.
Am scris pe fiecare parcela in parte ce voi semana,insa nu este batut in cuie.In functie de semintele si rasadurile disponibile voi face probabil mici modificari.Dar,in ansamblu,cam asta este planul gradinii mele pe 2010.
Daca vreti sa vedeti pozele mai mari,puteti da clic aici:

http://image69.webshots.com/769/2/87/82/2117287820104909167BgJzaP_fs.jpg

4 comentarii:

  1. Asta da, sigur nu veti pictisi vara asta :)!

    PS: pentru a captura ecranul curent poti folosi tasta PrtScr (print screen, este undeva dreapta sus in zona delete/insert etc). Pur si simplu apesi PrtScr, si dupa aia dai paste in Paint sau orice alt program de editare de imagini.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooo, dar asta este planul Elisei. Acum inteleg de ce s-a suparat!!! Organizarea unei gradini de legume. Si eu m-as fi suparat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim,daca tot esti ironic,ai putea macar sa ai curajul sa iti scrii numele.Nu ca nu as sti cine esti.

    RăspundețiȘtergere