duminică, 28 februarie 2010

Miros de primavara






Simtiti mirosul?
Miroase a pamant proaspat si a primavara.Chiar daca inca este frig si norii astia nu vor sa dispara simt asa un aer de sarbatoare cand ma uit in gradina de flori si vad cum ies narcisele,lalelele,crinii si zambilele.
Am avut de anul trecut si 2 tufe de gura leului grena,pe care nu le-am scos in toamna si,spre surprinderea mea,cu tot gerul care a fost,desi s-au culcat la pamant,au ramas verzi si frumoase.Asa ca le-am tuns ieri si le voi lasa sa vad daca mai infloresc in vara.Oricum am si seminte si voi semana in Martie.
In curte nu mai este nici un pic de zapada,dar pe marginea drumului,si in curtile vecinilor am mai vazut mormane (mici ce-i drept),care nu s-au topit.
Asa ca,de cate ori simt ca nu mai suport timpul asta rece si innorat,ies in curte si ma uit sa vad ce flori isi mai scot capsorul din pamant.Si,imediat,ma inveselesc.
Oricum,maine voi merge la Bucuresti si voi intra in Hornbach si Obi sa-mi clatesc ochii si sufletul si poate,sa mai cumpar si cate ceva.Abia astept.Este o placere si un mod de relaxare pentru mine sa ma plimb printre standurile pline de flori.

6 comentarii:

  1. Doame ,cit i-mi place si mie sa fac ce faci tu.
    sa ies in gradina si sa vad motzurile de lalele,narcise, zambile si ce o mai fi.Gura leuli e o planta vivace ca si micsunica,asta inseamna ca dureaza peste an si nu ingheata,sper ca nu ai tuns-o prea din scurt.
    normal se tund dupa ce sa copt saminta in toamna.
    Eu le am in gradina de doi ani si e o frumusete cind incepe sa infloreasca .Am pus saminta din plicuri si mi-a iesit o explozie de culori.
    Am o poza cu ele in portalul blogului "PUSE LA ZID"
    ca am aruncat o parte din semite linga un zid si ce a iestitttttttttt o frumusete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este,si eu as sta toata ziua sa ma uit la flori si la orice am verde in gradina.
    Acum intru sa vad poza.
    Nu cred ca le-am tuns prea mult.Cam 15-20 cm am lasat,si asta pentru ca au fost culcate la pamant de greutatea zapezii.

    RăspundețiȘtergere
  3. minunat! hip-hip-ura! Primele curajoase scot cap'soarele :)
    O primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am simtit si eu mirosul primaverii! Abia astept sa se infloreasca toate bulboasele sa le pot fotografia :D.

    RăspundețiȘtergere