joi, 27 august 2009

Zarzavat pentru......orice
















Am cules frunze de morcovi,frunze de patrunjel si frunze de pastarnac.
Le-am ales,le-am rupt coditele scurt si le-am spalat bine,dupa care le-am amestecat si le-am pus intr-un lighean.Apoi am pus peste ele multa sare mare.Le-am lasat cam 30 de minute pentru ca ele sa se mai inmoaie si astfel sa incapa mai multe in borcan,apoi le-am bagat la borcane in straturi alternative sau , daca vreti , amestecate,si am mai pus deasupra putina sare.Am capsat borcanele si gata.
De cate ori vreau sa folosesc(la salate,tocanite,ciorbe) iau cat imi trebuie din borcan si spal bine in multa apa rece,dupa care le toc marunt.Sunt la fel ca atunci cand sunt proaspete.
Am facut asta pentru ca deja nu mai am loc in congelator si nici sa usuc nu imi place.

3 comentarii:

  1. Da,asasepune si tarhonul si se acopera cu otet la sfarsit,dar sarea se presara direct in borcan,ca are frunze mici si moi...nu trebuie dinainte sa se inmoaie.
    Nici mie nu-miplac ierburile uscate decat acelea din care facem infuzii,plante medicinale,adica.
    Odihna placuta,draga Victoria!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am folosit niciodata tarhon.Nici nu prea stiu la ce se foloseste,dar ma voi documenta caci ,la anul,vreau sa pun cat mai multe verdeturi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tarhonul este o planta foarte aromata , mie imi place foarte mult. Il folosesc mai ales la ciorbele cu carne de pui, vita sau miel mai ales .L-am folosit verde si in salata odata cand am facut icre de naut ( ca fasolea batuta) a iesit foarte bun . Cred ca atunci cand iti place o aroma gasesti la ce sa o folosesti.
    Eu nu am folosit niciodata frunze de morcov si pastarnac ,pe cele de morcov le stiu ce gust au dar cele de pastarnac nu stiu.
    Eu conserv tarhonul in otet diluat cu apa ca la muraturi, isi pastreaza aroma foarte bine .
    Iti recomand cimbrul si busuiocul alimentar sunt plante pe care le poti consuma verzi si uscate busuiocul cel putin este o minune eu l-am descoperit in acest an .

    RăspundețiȘtergere