sâmbătă, 29 august 2009

Salata de toamna in otet

S-au incarcat pozele invers,asa ca o sa va uitati la ele de jos in sus.





















Ingrediente:
20 gogosari
20 gogonele
2 verze albe mici
4 verze rosii mici
2 cepe mari
foi de dafin,boabe de piper,boabe de mustar,4 linguri sare,6 linguri zahar,1/2 borcan de mustar, 1 L otet,3 L apa.
Am curatat de seminte si cotoare vreo 20 de gogosari,si i-am spalat bine,impreuna cu vreo 20 de gogonele(eu le-am ales putin roz,caci cele foarte verzi nu imi plac.
Am pus la fiert 1 L otet cu 3 L apa ,plus 3 foi de dafin,boabe de mustar,boabe de piper , 6 linguri pline cu zahar si 4 cu sare.
Am taiat gogosarii si gogonelele felii,ceapa fideluta,si am tocat varza ca pentru o salata taraneasca.
Am oparit pe rand toate legumele in otetul cu apa clocotite.Cam 5 minute fiecare tura.
Le-am pus intr-un lighean si le-am amestecat bine ,apoi le-am bagat in borcane.In zeama ramasa din cratita am pus jumatate de borcan de mustar si am amestecat bine.Este mai bine daca amestecati intai mustarul intr-o cana cu putina zeama,apoi rasturnati in cratita.Dupa care turnati zeama in borcane si capsati.In functie de cat de multa zeama vreti in borcane indesati mai mult sau mai putin legumele.Mie mi-a mai ramas cam 1 L de zeama deoarece am indesat mai bine legumele in borcane.
Este delicioasa.
Pofta mare!!!












2 comentarii:

  1. Intrebare: nu-ti fierbe? Am facut si eu ceva de genul si mi-a fermentat un borcan. La mine in beci e cam cald, salatele de regula le fac mai spre toamna, dar acum am avut legume si a trebuit sa o fac mai devreme. Tu folosesti cumva conservant? Eu nu am pus si mi-e teama sa nu fermenteze si alte borcane...

    RăspundețiȘtergere
  2. Salata asta nu imi fermenteaza pentru ca este prima care se mananca.La borcanele astea nu am pus conservant.
    De obicei folosesc conservant(sau apirina)pentru ca si mie imi este frica sa nu fermenteze.Si este pacat de atatea legume si munca.Desi la mine in beci este rece.Chiar si cand au fost 35 de grade afara tot racoare era inauntru.

    RăspundețiȘtergere