duminică, 9 august 2009

Muscata curgatoare


Asta este a doua inflorire.Dupa prima,i-au cazut toate florile si a ramas fara cam 3 saptamani.Credeam ca nu va mai inflori si eram dezamagita.Apoi am vazut cum se formeaza bobocii si acum arata asa.Este si mai frumoasa decat prima data.Si asta pentru ca a mai si crescut.

6 comentarii:

  1. Foarte frumoaa muscata e superba, dar ca sa nu mai o astepti si sa te sperii ca nu va mai inflori,fa urmatoarele;nu astepta sa-i cada coditele(petoilul) ,rupe-l tu dupa ce au cazut petalele si asa o fortezi un pic.
    ae valabil pt. toate plantele cu sau fara flori.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoasa e!!! sa va bucurati de ea cat mai mult!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad ca iubesti muscatele. Am si eu o multime de muscate de diferite culori. Cea mai superba e adusa tocmai din Norvegia. Desigur ca toamna se cam schimba aspectul si se mai usuca frunzele, dar in primavara se schimba totul. Referitor la inmultirea prin butasi (am inteles ca te intereseaza) se uda foarte rar. Nu se prind anume din cauza excesului de umezeala, ceea ce le face sa putrezeasca.
    Anatol
    www.gradinomania.net

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai venit pe blogul meu.Multumesc tare mult de vizita si,mai ales,de sfat.Off,daca stiam asta de acum 0 luna ce bine era.Am primit o multime de butasi si i-am pierdut pe cei mai multi.Eu i-am udat sa fie pamantul mereu umed.

    RăspundețiȘtergere
  5. Muscatele cresc repede, iar cei ce le cresc se impart cu placere cu toti doritorii cu butasi (o stiu din propria experienta). Mai ales ca se tund si toamna si daca au stat mai la caldut - si prin februarie. Cand am inceput sa le inmultesc cumparam si de la piata, ceream si de pe la cunoscuti si nu numai :-)
    Acuma le impart la toata lumea cu placere.
    Anatol
    www.rgadinomania.net

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vazut si eu asta.Asa am primit si eu lastarii,de la cei darnici si iubitori de plante.
    Doar ca,din pacate,la primavara va trebui sa o iau de la capat.
    Dar ,din greseli invatam,nu?!

    RăspundețiȘtergere