vineri, 9 aprilie 2010

O noua zi











Ieri am avut , din nou , o zi plina.Ma refer la gradinarit.Zile pline am mereu.Are grija David,comoara mea,sa mi le umple pe toate cu bucurie si voie buna.De multe ori ma gandesc cat de trista ar fi fost viata fara el si cat de vesela este acum,de cand il am.Nu exista zi de la Dumnezeu sa nu ma faca sa zambesc sau sa rad,sa nu ma ia in brate sa ma pupe pe mine sau burtica unde stie ca este surioara lui "Bebeca" (Rebecca) , sau sa sau sa nu imi spuna "Mami,Dadi te ubete pana a nuna". Ce mi-as putea dori mai mult????
Ma emotionez foarte tare ori de cate ori imi privesc baiatul,sau vorbesc despre el.Asa ca voi trece la ceea ce am facut ieri,bineinteles tot ajutata de baiatul meu. :)
De dimineata am sapat 2 parcele de 6/1 m.Pe una din ele am plantat arpagicul de ceapa rosie pe care mi l-a adus soacra mea de Paste.La distante de 10-12 cm intre ele si de 20 cm intre randuri.Anul trecut am plantat arpagicul prea des si ceapa a fost cam mica.
Pe a doua parcela am semanat pastarnac si un rand de marar.
Apoi am pus niste gunoi de grajd putred amestecat cu pamant maruntit in a 2-a rasadnita,ca mai aveam cam jumatate din ea goala, si am semanat seminte de leustean,coriandru,salvie,cimbru,busuioc verde si grena,varza si praz.
Dupa amiaza mi-a mai sapat sotul inca o parcela langa noul gard si,daca tot va fi ceva umbra acolo m-am gandit sa seman seminte de dovlecei,vreo 3 soiuri,cateva seminte de Kiwando(ceva intre dovlecel si castravete,plini de seminte dar si de vitamine,care sper sa iasa ca abia ce le-am primit si eu) si 2 cuiburi de castraveti cornichon.Toate astea le-am pus sub peturi,caci inca e prea rece ca sa germineze altfel.
Rasadurile de castraveti pe care le-am mutat din casa in gradina sub pet,desi erau maricele si aveau 4 frunze,nu au rezistat.Cred ca le-a fost prea cald ziua sub pet iar eu,cu atata treaba,am uitat sa mai deschid dopurile.
Mi-am admirat si caisii,care sunt infloriti si este o placere sa ii privesc,iar aleea mea cu florile plantate de curand arata foarte bine.Din cate am vazut toate florile se prind frumos.Maine voi mai planta bulbi de daliin si gladiole si niste trandafiri.
Tot ieri dupa amiaza am primit de la un vecin si 3 trandafiri albi de la un vecin care a vazut ca imi plac mult florile.Dupa cum arata s-ar parea ca sunt tot din cei de dulceata,de care mai am,dar nu-i nimic.Imi plac oricum.
Am verificat si piersicul primit in dar de Paste de la cumnatul meu si se pare ca ii place la mine in gradina,din fericire pentru mine.Toti mugurii pe care ii avea cand mi l-a adus sunt tot verzi si voiosi.
Astazi am pauza ca e sarbatoare,asa ca ma voi plimba cu baiatul meu,ne vom juca si vom culege floricele.maine vom mai vedea ce vom face.

4 comentarii:

  1. O mamica super activa! Excelent, asa te vreau!!!!

    Gradina arata excelent, m-am tot uitat pe pozele postate in ultima perioada si v-ati aranjat foarte frumos totul.

    Sa o stapaniti sanatosi si voiosi, sa va bucurati de ea alaturi de minunile voastre!

    RăspundețiȘtergere
  2. hehe,ce frumos.Azi dimineata ma gandeam la voi.Si....iata-te. :)
    Multumesc mult.Mai avem o multime de lucruri de facut dar,pana la urma,asta este si farmecul la curte,nu-i asa?!
    De data asta am sarcina usoara si pot face de toate,asa ca profit cat pot.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place cum ati facut gradina, va fi minunata cand va fi gata. Felicitari si sotului, se vede ca se lucreaza la garduri, foisor etc. Spor la treaba in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Huni.Am,intr-adevar un sot minunat.Se pricepe la toate.

    RăspundețiȘtergere