vineri, 16 aprilie 2010

Cum se deschide blogul???

Pentru ca trei persoane m-au atentionat deja,am incercat sa fac unele schimbari la blog,sa modific poza din antet si sa elimin cateva widget-uri care,am aflat ca ingreuneaza accesul la blog.Sper ca acum sa mearga mai bine,sau macar sa primesc sfaturi de la cei care stiu mai multe,despre cum sa fac sa usurez accesul la blog.
Marturisesc ca nici mie nu imi plac blogurile care se deschid greu :(

23 de comentarii:

  1. Sincer? Se deschide si mai greu. As renunta la o fotografie din antet ataaaaat de mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acesta a fost si motivul pentru care eu am deschis un alt blog...Atasarea anumitor coduri html-java script si widger îngreuneaza într-adevar deschiderea paginii; acum la tine a mers ruck-zuck! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu sunt in studiu...asa ca mai schimbam pareri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am avut probleme cu accesul la tine. Mă refer fireşte la blog... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Victoria,
    a cui este batatura aia de pe degetul care tine floarea?Al tau???? Nu..cred ca-i a sotului tau,saracutul de el ce-a mai muncit!!! Si al meu la fel...scoate glie si vreau sa fac compost...sa vad ce iese .
    Da,se deschidea ff greu dar acum e mai bine.
    Sambata spornica,dragilor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Silvia,voi incerca si cu o poza mai mica.Interesul meu este sa vorbesc cu lumea,fireste,si sa facem schimb de pareri.....experiente. :0 Te pup.Si pe frumoasa Mariuca.

    RăspundețiȘtergere
  7. Carmen ma bucur ca a mers mai repede.Mai imbunatatesc.Ma straduiesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bunicuta,sigur ca schimbam.Cu multa placere :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Adrian,ma bucur si te mai astept.....pe blog,fireste :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Elisa draga, cu regret te anunt ca......e a mea batatura.Si degetul la fel.Si nu este singura batatura. :)
    Nu ca sotul meu nu ar avea.haha ar fi culmea sa am eu mai multe ca el.Era mai mare batatura,dar in fiecare vara dau cu suc de rostopasca si da inapoi.
    Compostul e minunat.Am facut eu anul trecut si,fiindca am avut grija sa il ud mereu,pana in toamna l-am si putut folosi.
    Ma bucur ca acum se deschide mai usor.Te pup si iti doresc un weekend frumos.

    RăspundețiȘtergere
  11. Codurile HTML sint de fapt o adresa care trimite Widgetul de pe site-ul unde se afla el pe blogul nostru, noi cind punem pe blog un cod HTLM nu avem acel widget pe blog ci doar il vedem pe cel care este altundeva, cind acela dispare, sters de proprietar dispare si al nostru, daca acel vidget se afla pe un server care este particular si nu este foarte modern sa aibe parte de o tehnologie avansata trimite datele foarte greu spre blogul nostru, atunci blogul se opreste din incarcat pina primeste toata informatia de la widget ca acesta sa se incarce complet, de aceea eu tot ce pun pe Blog incarc inainte in Photobucket-ul meu, si copiez codul embed (HTLM)de acolo deoarece au un server foarte puternic care merge bine, dar asta e valabil doar la poze, programele care au cod HTML si contin ceasuri, calendare, diverse jocuri si publicitati nu le putem copia si de aceea cind se incarca greu blogul din cauza lor trebuie eliminate... E cunoscut deja cazul unei campanii pentru ajutorarea copiilor cu cancer, care aveau un banner a carui cod HTLM se incarca foarte greu ori de loc..si care odata pus pe blog iti bloca blogul... ei foloseau un server gratuit dar care ca multe lucruri care costa putin au si o calitate proasta, asa ca lumea a inceput sa renunte al mai posta pe blog, in cele din urma au fost nevoiti sa-l schimbe si sa-l puna pe o platforma mai performanta si a mers apoi foarte bine, Partea grea este pina identifici care HTLM este cel care iti strica blogul si sa-l elimini..apoi totul merge bine... insa trebuie sa stiti ca TOATE codurile HTLM incetinesc intr-o anumita masura incarcarea unui blog, si daca ai 20 ori cit de repede s-ar incarca tot dureaza....cine vrea un blog rapid ( Model Speeedy Gonzales ):)) nu pune pe el nici un cod HTLM doar listele obisnuite... si blogul se va incarca INSTANTANEU.

    RăspundețiȘtergere
  12. Fireşte... :)
    Dar pe bune, nu am probleme cu blogul tău. O fi calculatorul ceva mai performant? Am luat de la Flamingo un pachet complet( U.C. , monitor şi multifuncţional), în care tare mi-a plăcut monitorul.. :) , şi am avut grijă să fie Dual Core.
    Voi trece des pe aici, cu siguranţă... :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Se deschide un pic mai greu, dar e acceptabil, eu nu observ mare diferenta fata de cum a fost pana acum.
    Daca tot m-ai intrebat iata cateva sugestii pur subiective:

    * eu as pune un imagine mai mica in header, am modificat un pic fotografia ta, o poti lua de aici: http://hobbygradina.ro/wp-content/uploads/2010/03/gradina_pasiunea_mea_header.jpg (acest fisier este cam de 3 ori mai mic decat originalul)

    * as mai scoate din widgeturi:
    - 1 recent visitors widget este suficient, momentan ai doua
    - google translate nu cred ca este folosit de vizitatori, eu l-as scoate
    - bannerul ala mare cu blogger.com ocupa spatiul aiurea (nu stiu daca se poate scoate)
    - expunere de diapozitive, jos de tot la fel, cred ca majoritatea nici nu observa ca este acolo

    Dar repet, astea sunt doar sugestii, nu critici, sper sa nu le iei de rau. Mie imi place blogul tau si te vizitez indiferent de numarul widgeturilor :).

    PS: inca un lucru, care nu are de-a face cu viteza de incarcare. De ce nu pui full feed la posturi? Se configureaza la tabloul de bord->setari->feed de site selectand complet in primul dropdown. Cred ca se vor bucura cei care te citesc prin reader, inclusiv eu :).

    RăspundețiȘtergere
  14. Sint de acord total cu ce zice Huni, la mine headerul se incarca foarte, foarte greu, dar eu ma feresc sa nominalizez ce ar trebui pus sau luat, fiecare trebuie sa aleaga cum si ce pune pe blogul sau :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc mult de informatii Ninu.La tine citisem ca de la codurile astea merge greu blogul.

    Multumesc AdrianSM.Ma bucur mult ca iti place blogul meu si ca ma vizitezi.

    Huni,multam.Salvez poza si o pun ,sa vad,poate e mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Gata Huni,am facut ce m-ai sfatuit.Multumesc frumos.Sper ca acum sa fie mai bine.
    Ups.....sa schimb si poza si gata. :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Asa este,Ninu.Dar daca este un sfat bun,de ce sa nu il iau in considerare!? :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Acum se incarca mai bine si nu mai imi blocheaza IE. Merci

    RăspundețiȘtergere
  19. Cu multa placere Adinuca.Ma bucur mult.O sa mai modific cate ceva ca tot nu sunt multumita. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Mie niciodată nu mi s-a încărcat greu blogul tău. De fapt nu-mi amintesc să fi avut probleme cu alt blog, culmea, poate numai cu al meu mai demult... Acum îmi place mai mult poza din antet, cu cât este mai puțin înaltă, cu atât este mai ok, deoarece eu îmi doresc să văd conținutul paginii cât mai repede.
    Eu știu că blogurile se încarcă mai greu cu Explorer decât cu Mozilla, poate aici o fi baiul...Pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna marilena,ma bucur ca iti place noul format.Si mie imi place mai mult decat inainte.E posibil sa fie de la Explorer.Si eu a trebuit sa il pun pe al meu sot sa instaleze un Explorer mai nou ca sa mearga mai bine.

    RăspundețiȘtergere