miercuri, 14 aprilie 2010

Capsuni si mazare

Mazarea



Capsunii cu buruieni



Aici am in dreapta niste telina mutata in toamna,pe mijloc irisi pitici mutati acum pe aleea principala,in fata foisorului,iar in stanga o tufa de iris inalt(nu mai stiu culoarea) si capsunii cataratori:


Aici sunt capsunii remontanti curatati de buruieni:



Tot mazarea:


Saptamana trecuta am inceput sa curat capsunii.Voi continua azi,ca inca nu am terminat si maine se anunta ploi,asa ca va trebui sa termin,pentru ca ploaia sa le faca bine si sa nu ii umple si mai tare de buruieni.
La fel am facut si cu straturile de mazare,care nu aveau decat vreo 2-3 buruieni,insa a trebuit sa o sap putin ca facuse pamantul crusta.Acum va trebui sa ii pun si eu Suport,asa cum am vazut la Elisa
Capsunii curatati sunt cei remontanti,primiti anul trecut.Azi voi curata capsunii obisnuiti.Pe care,incet incet,ii voi scoate,pe masura ce ii inmultesc pe cei remontanti.

2 comentarii:

  1. Buna ziua,Victoria!Mazarea nu mi-a aparut,am pus-o in cuiburi de aproape trei saptamani...or fi fost semintzele vechi(cumparate si ramase de anul trecut)sau poate timpul racoros caci umezeala a fost din plin!!! Curaztarea capsunilor mi-a luat mult timp si m-a obosit peste masura.De altfel cred ca nici n-au fost "toaletate" atat de riguros niciodata...poate ar fi trebuit sa renuntz la cele aproape lemnificate dar pentru ca nu mi-am procurat material saditor remontant am hotarat sa le las pana-n august cand le voi inlocui cu sigurantza.Am cumparat din Plus unelte cu coada scurta care tare mi-au fost de ajutor,n-am stat incovoiata ci in genunchi( protejatzi de o perna de apa)caci m-am temut de-o lombosciatica specifica atat vremii ploioase cat si pozitziei favorizante.Asa ca sunt in forma pentru urmatoarele lucrari care abia de-au inceput - DOAMNE AJUTA-NE!Mira

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara Mira.
    E posibil sa nu fi aparut din cauza frigului.Eu am tinut-o cateva ore in apa calduta.Si a mea tot de anul trecut e cumparata.
    Si eu am ametit la curatatul capsunilor.Mai am putin maine si termin.Intr-adevar uneltele cu coada scurta sunt tare practice.Si eu am probleme cu zona lombara.Am ramas intepenita de mijloc de 2 ori ,de a trebuit sa fac injectii.
    De-acum incolo e mult de munca si trebuie sa ne protejam.Si,pentru ca a fost frig pana tarziu,s-au strans cam multe de facut prin gradini.Sanatate sa avem,ca le vom face pe toate......sper :))
    O seara frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere