sâmbătă, 20 iunie 2009

Rosii




Cresc gogonelele.Am o multime de rosii,cele mai multe dintre ele sunt abia inflorite,iar cateva au inceput sa faca gogonele.Asta pentru ca am pus semintele mai tarziu in rasadnita, deci si rasadurile in gradina.

6 comentarii:

  1. Nu-i nimic,vei avea rosii cand latii le-or fi cules deja :-)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este si totusi , la anul , voi incerca sa pun si mai devreme o serie.
    Cu toate ca cele de cumparat sunt ieftine,nu au gustul celor pe care le culeg din curtea mea si carora nu le-am pus azot,asa cum fac cei care cultiva pentru vanzare.Dar le mancam si pe alea,ce sa facem,caci oricum nu sunt numai rosiile cele cu chimicale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai ca trece si rosiutele tale vor capata culoarea pe care o astepti....
    Ma gandeam acum,intreb si eu ca nu stiu despre asta,daca tot stai la tara...nu ai vecini cu vite pe acolo?Faci un troc ceva cu ei si le ceri niste balegar si in primavara primenesti pamantul,o data cu sapatul....Tatal meu ii zicea la ingrasamantul asta mranitza.Si nu mai e nevoie de azot...e cat se poate de natural...dar cred ca sti asta deja:-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu Ana-Maria,si chiar avem o familie aici cu care ne-am imprietenit si care are animale.Si nici nu ne costa nimic caci ei scot zilnic gunoiul din grajd si il duc pe camp.Asa ca nu e o problema.Chiar ma gandeam ca la toamna,dupa ce aram,sa pun balegar deasupra,iar la primavara cand maruntesc pamantul,acesta se va amesteca cu balegarul.
    Am si un colt de gradina unde am facut eu un amestec de pamant,resturi de legume de la bucatarie si buruieni din gradina.Il ud mereu ca el sa putrezeasca si la toamna il voi imprastia si pe acela in gradina.
    Sa stii ca tocmai am udat gradina in partea unde am rosii,vinete si ardei si deja gogonelele mele cresc vazand cu ochii.
    Pe aici s-au invatat oamenii sa puna azot cam la orice din cate am auzit ca cica da o viteza mare de crestere.Eu,una,nu o sa pun niciodata chimicale ca sa creasca mai repede.Stropesc impotriva manei si a daunatorilor ca nu am incotro,si asta numai la nevoie(cu daunatorii).In rest nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Poti sa te bucuri, ca altii stau mai prost decat tine! Eu inca nu am nicio gogonica, nimic. Si eu chiar le-am pus tarziu rau! Dar nu-i bai, vor creste si se vor face mari si frumoase! Si ne-am hotarat, la anul vom pune din nou! Nu e chiar asa de greu precum credeam si mi-am facut si spatiul de legume mult visat, in spatele casei! Probabil voi incerca si niste ardei gras, eventual un dovlecel... Mai vedem!

    PS: sa-ti fie de bine cu noul template de blog! Te-ai primenit si tu! :) E foarte frumos, eco si green!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur,dar nu pentru ca stau altii mai prost.hehe :)
    Daca faci treaba cu placere,trebuie sa iasa ceva din asta pana la urma.
    Multumesc de aprecieri,dar mai am de invatat ca vreau sa il personalizez si sa vad cum sta treaba cu HTML-ul asta.

    RăspundețiȘtergere