joi, 11 iunie 2009

Dovlecei







Am 3 feluri de dovlecei.Acestia 2 din imagini plus dovlecel la metru,insa acela abia si-a format frunzele.Pana se catara si incepe sa faca flori, mai este.



Cei din imagini ocupa unul din culoarele dintre randurile de vie,care are cam 1,5 metri latime si 30 m lungime.Sa tot mancam la dovlecei.Va trebui sa mai caut retete,caci vreau sa experimentez.Mai ales ca,din pacate,dovleceii nu ii pot conserva decat congelati.Ii tai cubulete si bag in pungute exact atat cat folosesc la o mancare(ciorbe,supe,tocanite).



In rest nu am mai facut decat prajiti cu usturoi.Nu ca ar fi sanatosi,insa sunt extrem de gustosi,la fel ca si vinetele prajite cu usturoi.

9 comentarii:

  1. Da-mi voie,te rog,sa te intreb:stiai ca florile de dovlecel se pot prepara pane si sunt o mancare delicioasa?!:-))
    Te citesc cu mare drag...am facut si eu gradinarie,acum cativa ani...acum stau la bloc:-(

    RăspundețiȘtergere
  2. Am 2 si eu si nu prea cresc,desi au caldura si lumina si apa....Ai tai cresc vazand cu ochii?
    Buna dimineata Victoria!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumesc mult Ana-Maria de vizite.Despre florile de dovlecei stiam numai ca se pot manca umplute cu diferite compozitii.Am vazut la TV zilele trecute ca se pot umple cu o pasta de branza si verdeturi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Elisa poate nu ii uzi destul.Eu stau cu furtunul la radacina lor pana se face balta.Si cresc foarte repede.O zi frumoasa sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  5. Victoria,
    pai la noi a plouat intr-una iar cand nu a plouat am pus ceva la cuib ca sa mai scormoneasca animalul si am turnat apa...nu-i uscat dar poate ca e prea la umbra,sub piersici :) Si acum s-a innourat si sta sa ploua desi prognoza lor era pe azi numai soare...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. E posibil sa fie din cauza umbrei sa stii.Si ai mei au o parte din ei putina umbra dar numai putina de la cateva crengi....tot de piersic.Posibil sa nu le placa solul,nu stiu ce sa zic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai,tu din 11 pana azi i-ai cules? sau ii lasi sa se faca mari?De ciulama...

    RăspundețiȘtergere
  8. Am cules vreo 3 de am pus la ciorba de legume,si acum ma duc sa vad cat au crescut ca sa fac prajiti cu usturoi.
    Le fac si poze si mai postez pe seara.Ciulama nu am facut niciodata. :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Scuza-mi interventie, te rog! Nu ma pricep la gradinarit, dar anul acesta am facut un experiment de genul acesta si deocamdata sunt multumita.
    Am 10 cuiburi de dovlecei care s-au dezvoltat minunat - tufele sunt mari de aprox 1mp, au flori galbene mari ca cea de pe frontispiciul paginii tale, dar... dovleceii mei sunt bulbucati si dezvolta rapid seminte. Stii cumva ce soi sunt? Oricum, mi-am umplut congelatorul cu dovlecei taiati cubulete, iar acum dau si la altii din ei :)

    RăspundețiȘtergere