sâmbătă, 14 martie 2009

O sambata in bucatarie


O tufa de stevie din spatele casei.


Aici am ceapa si usturoi din gradina.Merg de minune langa mancarea pe care am gatit-o.


Azi am gatit jumatate din zi.Am facut ciorba de stevie si spanac cu oua intregi,pachetele cu stevie si spanac,mazare cu soia si legume si am pregatit ingredientele pentru o salata orientala.


Intre timp a iesit si soarele.Si,desi este inca frig,parca alta pofta de treaba am cand vad o raza de soare.




Ciorba de stevie si spanac







Am pus apa la fiert intr-o oala.

Am tocat 2 cepe mari si le-am inabusit in 3 linguri de ulei si 2 de apa.Am taiat cubulete 1 pastarnac,cateva felii de telina,1 morcov mare,1/2 dovlecel si 1 ardei gras pe care le-am pus impreuna cu ceapa inabusita in apa care clocoteste.Cand aproape au fiert,am pus cateva cubulete de spanac congelat si 1/2 kg stevie.





Dupa 10 minute de cand au inceput sa fiarba,am pus sucul de rosii fierbinte,fidea si am spart cateva oua si le-am dat drumul intregi in ciorba.Dupa ce ouale au fiert,am adaugat bors dupa gust,sare,verdeata si cativa catei de usturoi tocati marunt.





Asta este compozitia pentru pachetelele cu stevie si spanac. Reteta am postat-o aici http://gradinapasiuneamea.blogspot.com/2009/03/de-primavara.html



Iar aici vedeti cum am taiat foile de placinta in doua si le-am umplut.






2 comentarii:

  1. Eu ieri am facut pilaf si azi aripi de curcan,foarte mari si la cuptor.Normal ca maine nu gatesc,sper sa fie timp frumos sa ma duc la protectia plantelor(magazin) sa iau captan sau ce au impotriva caderii plantutelor,caci pe ala l-am terminat si am o cutie cu vinete Luiza de unde-mi dispar vazand cu ochii.Duminica faina ,Victoria!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun pilaful.Si aripile cred ca la fel.Nu am mancat aripi de curcan.
    Imi pare rau pt vinetele tale.Spor la cumparaturi si la treaba maine.O seara frumoasa si tie.

    RăspundețiȘtergere