joi, 12 martie 2009

De primavara


Am mai facut 2 rasadnite si am pus in ele seminte de ardei de toate felurile si de gogosari .Acum am 4 rasadnite a 2 m lungime fiecare si 1 m latime.



Seminte pe care le-am tinut mai intai la ciorap.Si nu orice fel de ciorap,ci lycra,sa nu se supere semintele si sa incolteasca frumos.




Le-am pus pe data de 7, fiecare fel cu eticheta pe pahar ca sa nu uit ce sunt,si , dupa ce le-am bagat in ciorap,le-am umezit bine cu apa calduta si le-am infasurat in carpe de bumbac.Apoi le-am bagat in pahare si le-am tinut la caldura.




Astazi ,cand le-am desfacut din carpe,aratau asa.(desigur ca le-am controlat zilnic sa vad cum stau si le-am mai umezit cate putin)




Intre timp am tuns si trandafirii,dar am uitat sa le fac poze.Am 2 tufe de dulceata,roz si alb,si 3 decorativi,a caror denumire nu le-o cunosc.




Apoi am facut si ceva de mancare,caci trebuia sa mai si mancam.




Am facut un orez cu ciuperci,o salata de fasole verde cu usturoi si niste pachetele din foi de placinta cu stevie si spanac.




Salata de fasole verde fideluta




Cand nu avem fasole proaspata,luam o punga de vasole congelata si o fierbem cam 30 de minute.O scurgem si o lasam sa se raceasca.Intre timp preparam un sos din:1 lingura mustar2 catei de usturoi tocati marunt1/4 ceapa tocata marunt1 lingura ulei de maslinezeama de la jumatate de lamaiesarepatrunjel tocat.Se stoarce bine fasolea (cu mana) sa nu mai aiba apa si se amesteca cu sosul.Va garantez ca dupa ce mancati nici nu va va mirosi gura a usturoi.Este minunata.





Pachetele cu frunze de primavara

2 cepe mari le-am taiat pestisori si le-am inabusit in putin ulei si 2 linguri de apa.Apoi am pus si vreo 250 g spanac si 250 g stevie tocate si cateva ciuperci taiate feliute.Am lasat acoperit , sa se inmoaie bine verdeturile , apoi am pus putin piper,sare,marar si patrunjel tocate fin si am dat la o parte sa se raceasca.
Foile de placinta le-am desfacut si le-am taiat in 2.Apoi am pus cate 2 fasii de foaie una peste alta am pus din compozitia de mai sus pe ele si am rulat.Pachetelele astfel facute,le-am pus pe tava unsa cu ulei,le-am uns cu putin ulei deasupra si le-am bagat in cuptorul incins.Cand s-au rumenit usor le-am scos si gata.

4 comentarii:

  1. Victoria,reteta asta este de fasole cu maioneza,o fac si eu dar cu maioneza din galbenus,nu numai mustar.Da,este un antreu foarte gustos.
    Iar pachetelele tale sunt de fapt strudele,nu?Eu am mancat triunghiuri cu spanac,branza si ..altele facute de nepoata mea.Sunt din foietaj,da?
    Constat ca avem aceleasi retete doar ca se numesc diferit :lol:

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu inventez si retete si denumiri de retete.
    Sau fac o reteta dupa o revista si ce nu imi convine modific si improvizez.
    Pachetelele sunt strudele,da.Sunt excelente cu orice fel de umplutura.Si sunt cu foi de placinta ale mele caci foietajul are prea multe calorii.
    Si maioneza la fel.De aia fac sosul cu mustar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da..si noi evitam oul si alte grasimi,dar si uleiul,cat pot.Ramane sa ameste fasolea fiarta cu mustar,usturoi si niste verdeata,ca nici sare nu :lol:

    RăspundețiȘtergere
  4. Uleiul crud nu e rau sa stii.Bineinteles ca in cantitati mici.Iar oul fiert imi place de mor,asa ca...mai mancam si din ala,dar nu prea des.

    RăspundețiȘtergere