miercuri, 11 august 2010

Vinete albe

Sunt o minune ,iar pentru minunea asta trebuie sa ii multumesc mult Elisei.Sunt atat de frumoase incat abia daca am indraznit sa tai una azi.Nu de alta dar eram foarte curioasa sa vad cum este la interior si ce gust are.
Este delicioasa.Dulce.Nu are gustul amarui al celor negre.Am prajit o feliuta foarte subtire si am gustat.Din pacate nu pot manca pentru ca alaptez,iar vinetele sunt grele pentru ficatul micut al printesei mele.Asa ca,pentru ca zana este mai importanta decat orice,doar am testat putin si atat.De data asta ii las placerea de a le manca , sotului meu.
Am cautat pe net mai multe informatii in legatura cu aceasta leguma insa,se pare ca in afara de cele scrise de Elisa pe blogurile ei,nu mai exista nimic altceva decat cateva discutii,dar si acelea foarte vagi.Asa ca anul acesta voi incerca sa improvizez retete cu vinete albe,iar reusitele le voi posta pe blogul meu.


5 comentarii:

  1. Te-ai gindit la varianta sa gasesti pe altcineva sa-ti alapteze Printesa citeva zile cit maninci si tu niste vinete ?...
    Mai ales daca e localitatea mare nu cred ca e greu.. eu am avut un var care avea 5 ani si inca il alapta maica-sa..si cind nu era ea acasa mergea la vecinele care aveau copii mici si cerea.. problema era ca nu prea primea..ca erau cam zgircite... Da poate pe alte locuri e femeile mai darnice :)... Problema (cu varu) a intervenit cind a facut 7 ani.. si a mers la scoala... ca era greu sa-l mai alapteze asa ca l-a intarcat prematur ma-sa... o ramas marcat de atunci..noaptea isi suge degetul mare de la mina stinga :( mi-o zis nevasta-sa..apoi nu cred ca minte ca n-are de ce .

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata bine.
    Toate sunt asa rotunde? Aici la mine avea cineva de vanzare anul trecut putin mai lunguiete.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ninu,esti un traznit.Nici nu a trebuit sa ma uit la semnatura ca sa stiu ca numai tu puteai sa scrii asa ceva :)))
    Dana da ,asa e soiul asta.Am vazut aseara in gradina ca mai am si unele albe cu putin mov pe ele si mai lunguiete.Le fac azi poze.Ma gandesc ca s-au corcit cu cele negre ca le-am pus unele langa altele.Daca e asa inseamna ca am descoperit.................America?! hahahha Sau am inventat apa plata :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Victoria,
    ai lasat-o cam mult pe fir,are semintele maro,deci coapte asa ca altadata sa le iei mai inainte de a se intari .Astea poti sa le iei de samanta si sa le usuci.
    Nu,cele movioare sunt tot in soiul asta,nu-i de la corcit,uita-te la ale mele de anul trecut sa vezi ce movulii sun/erau unele....
    Dragaaa,am mai postat la o postare de-a ta cu vinetele astea albe si rotunde insa atunci erau doua intr-unul,deci oferta speciala,apoi ai despartit posturile unul cu flori si altul cu vinete si ai pierdut comentariul meu.Fiindca nu mai stiam ce-am scris de aia nu am repetat :D
    Si eu am cules prima serie si inca nu am avut loc sale gatesc.Ele se maturizeaza si stand in camara si se pot chiar coace si nu-s asa debune coapte ca si crude.
    Deci,cand le tai pe transversal este totul alb,inclusiv semintele,atunci sunt bune de mancat.
    Victoria,daca ai multe poti sa le prajesti si sa le bagi asa in congelator,sunt grozave la iarna si pe senwich,incearca si inca o data...nu le lasa sa se coaca,petoate :)))))

    RăspundețiȘtergere
  5. uite aici sa-ti amintesc cum tre'sa fie ele in sectiune...una singura este coapta cu semintele bejulii spre maro
    http://elisagradinameadevis.wordpress.com/2009/08/28/am-cules-vinetele-din-saci/

    RăspundețiȘtergere