miercuri, 12 mai 2010

Mulcire a' la Huni :))

Pentru ca asa am vazut la Huni , am decis sa fac si eu la fel.Adica sa pun iarba pe straturile cu capsuni,ca sa scap ,in sfarsit, de capsunile stricate sau mancate de tot felul de vietati taratoare.
Deci am purces la taierea ierbii,care e din belsug pe langa drum,apoi am taiat-o mai marunt cu foarfeca de gradina si am pus-o in strat potrivit de gros,ca sa se poata usca uniform si sa nu putrezeasca,pe sub capsuni si intre acestia.
Astazi am facut operatiunea doar pe o parte din capsuni,cei normali ,pe care i-am gasit aici cand ne-am mutat,iar Vineri urmeaza sa pun si la cei remontanti si urcatori.
Am pus si la baza smochinului ca sa mentin pamantul umed si voi mai pune si la zmeura.
Ca intotdeauna,asistent principal a fost iubirea mea, David,care m-a ajutat la carat iarba. :))








12 comentarii:

  1. Tare harnici ati fost azi!
    La noi ploua de doua zile tot in reprize.N-apuci sa sapi ceva ,cand tranteste o rafala de ploaie,cu tunete si fulgere cu tot.

    David e tare dragalas! Ce te-ai face fara el in gradina???

    Ideea lui Huni o s-o aplic si eu pentru capsunile de la Remetea.

    RăspundețiȘtergere
  2. ingenuasa idee cu iarba, sa ma fi picat cu ceara si nu m-as fi gandit la asa ceva . frumoasa gradina, in fiecare fir ce creste se vede grija si fufletul pe care-l pui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos, Victoria!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mai vazut si eu pe la cunsocatori chestia cu iarba pusa la capsuni.E o solutie foarte buna, daca ma iau dupa crescatorii de capsuni de la noi din judet.
    David e un scump.Sa va traiasca.
    O zi frumoasa cu soare sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari, foarte fain arată și va fi si mai frumos când se va usca iarba. Văd că veți avea roade bogate la căpșuni!

    RăspundețiȘtergere
  6. Angi,asa este,multumesc.Muncim,desi bebica mea nu ma mai lasa sa fac prea multe.Dar il am pe David care este un dulce si ma ajuta :)) La mine a plouat ieri dupa amiaza ,iar acum vad ca se pregateste iar.Trebuie si ploaie.Numai grindina sa nu fie.

    Boscodina,eu ma gandisem inca de anul trecut dar nu am facut-o :)) Multumesc frumos.

    Armeria,multumesc.

    Micul,asa este,e foarte buna ideea.
    Multumesc mult.O zi minunata si tie.

    Huni,multumesc.Asa e,si eu vreau sa vad asa,cu iarba uscata.Sper sa fie roade.Pentru David,care ar vrea ca si mancarea gatita sa aiba gust de capsuni :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Angi, nu este ideea mea, am vazut si eu in mai multe carti ca se foloseste paie si m-am gandit ca ar merge si cu iarba uscata, dar nu sunt singurul care face asa, este o tehnica destul de raspandita. Fiecare face cu ce are: rumegus, iarba, paie, folie etc. Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  8. Victoria,mai,mai ca-tzi invidiez energia;glumesc,desigur! Oricum itzi marturisesc ca am luat hotararea ca de fiecare data cand simt ca-mi pierd putzin din elan sa dau fugulitza pan'la tine-n gradina ca in mod sigur te voi gasi trebaluind cu drag si cu spor! ...secondata desigur,ha,ha,ha!Mira

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc cu drag Mira.Ma bucur ca am puterea de a-ti transmite din energia mea.Intr-adevar,am multa.Mai ales cand vad cum cresc toate si stiu ca sunt muncite de mine :))
    Te astept intotdeauna cu drag.
    Bineinteles,in curand voi avea 2 secunzi haha

    RăspundețiȘtergere
  10. Huni,deja a inceput sa se usuce iarba si se vede superb.O sa postez din nou in seara asta si pun poze.

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa sa faci Mona,ca este foarte buna si eficienta. Dupa furtuna de aseara,capsunile mulcite sunt curate si frumoase,iar celelalte sunt pline de noroi si culcate la pamant.

    RăspundețiȘtergere