miercuri, 12 mai 2010

Militar român, mort în Afganistan

Later Edit:
La ştirile de la ora 19.00 s-a spus ca Ministerul Apărării va plăti familiei 80.000 euro,100 de solde,ajutor de inmormantare si pensie de urmas.Ma intreb cu amaraciune,oare se bucura cineva de toti banii aia?? Nu ar fi mai bine ca acest minister sa asigure locuinţe decente (familia locuieste in garsoniera de serviciu) si salarii care sa nu ii mai determine pe militari sa plece in razboaie care nu ne apartin?Sa nu se mai moara degeaba?Eu,una, cred ca nici un milion de euro nu poate substitui un tata sau un sot.La ce bun toti banii aia fara el langa familie?

"Sergentul major Leu Sandu Valerică, din cadrul Batalionului 33 Manevră, a fost ucis în această dimineaţă, în Afganistan, anunţă MApN.

Sursa: MapnMilitarul din Braşov avea 31 de ani, era căsătorit şi avea un copil.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, sergentul-major făcea parte dintr-o subunitate de intervenţie solicitată pentru securizarea unei căi de acces. În timpul operaţiunii de securizare, subofiţerul a declanşat explozia unei mine antipersonal, fiind grav rănit.

Militarului i s-a acordat primul ajutor şi a fost evacuat de urgenţă pe calea aerului la Spitalul militar din Baza Lagman. Cu toate eforturile medicale depuse, în urma rănilor suferite, sergentul-major Valerică Leu a decedat. "
(sursa-www.evz.ro)

Este cel de-al 13-lea militar roman mort in razboi.Si pentru ce?Totul numai pentru ca in tara noastra nici un tanar nu mai poate avea o casa si o viata decenta prin munca cinstita.Toti se duc acolo pentru ca sunt platiti mai bine.Daca in tara ar avea ce le trebuie,armata ar trebui sa ii trimita fortat,pentru a avea trupe in teatrele de operatiuni.
Dumnezeu sa il odihneasca si sa ii ocroteasca familia indurerata.

Sriu despre asta in primul rand pentru ca simt multa durere ca barbati tineri cu copii acasa,mor in razboaiele altora dar si pentru ca sotul meu este militar, a fost deja o data acolo,si poate mai pleaca din nou.Sunt ingrozita,dar nu avem ce face.Din pacate,astea sunt singurele optiuni ale militarilor,pentru o viata decenta.

5 comentarii:

  1. DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA SI SA II OCROTESCA FAMILIA INDURERATA...

    RăspundețiȘtergere
  2. D-zeu sa-l ierte! Pacat, mare pacat ca mor tinerii! Tu, fii optimista si increde-te in puterea lui Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu sa il odihneasca in pace.
    Putere familiei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Of,Doamnee!
    Dumnezeu sa-l odihneasca!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Fla,pentru incurajare.Ma incred in Dumnezeu,dar moartea nu are nimic de-a face cu increderea.Din pacate,nu intreaba pe nimeni daca vrea sau nu,daca crede in Dumnezeu sau nu.Mai ales in astfel de zone de razboi.

    RăspundețiȘtergere