vineri, 26 martie 2010

La cules de stevie



Pentru ca ieri a fost sarbatoare si nu am avut alte treburi,am iesit cu David la cules de stevie.Acum este perioada mea preferata,cand incepem sa ne curatam organismul cu minunatele verdeturi pe care ni le ofera natura.
Am cules o punga plina de stevie tanara si frageda(acum este si foarte dulce),pe care am spalat-o bine ,am tocat-o si am facut o minunata ciorba de stevie cu oua intregi.Este preferata mea si,mai ales,preferata sotului meu,care vine astazi acasa,dupa 2 saptamani de stat in munti la cort,deci trebuie rasfatat. :)
p0

6 comentarii:

  1. scrie si reteta la aceasta minunata ciorba,vreau s-o fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu multa placere:

    Ciorba de stevie

    Se face ca orice alta ciorba de frunze(loboda,spanac).Se pun:
    morcov,telina,radacina de patrunjel,pastarnac,ceapa tocate marunt la fiert.cand sunt aproape fierte,se pun frunzele de stevie spalate si tocate.Dupa ce s-au inmuiat se pune suc de rosii dupa gust,delikat(eu am la borcan facut de mine,ca e mai sanatos) sare dupa gust si bors la fel.Se da focul mic ca sa nu clocoteasca si se adauga oua .pe care doar le spargeti deasupra oalei si le dati drumul incet inauntru ca sa nu se sparga.Se lasa sa fiarba incet cam 15 minute pana se intaresc ouale si se stinge focul,dupa care se presara leustean tocat deasupra si se pun cateva picaturi de ulei.
    La servire se pune cate un ou intreg in farfurie.Ete delicioasa.
    Puteti sa o mancati si cu o lingura de smantana.

    RăspundețiȘtergere
  3. reteta asta nu o stiam,fac si eu dar altfel.Cu siguranta o sa fac si reteta asta,pare delicioasa,mai alesc cu leusteanul acesta nou,pe care il ador in ciorbe.Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere