marți, 23 martie 2010

Inca o zi





Ieri a fost o noua zi superba,tocmai buna de gradinarit.Asa ca ne-am pornit,pe la 9.30 e drept :) ,sa mai gradinarim ceva.Am mai sapat un strat pe care am semanat 2 randuri de patrunjel si unul de salata verde.La fix,pentru ca azi a inceput sa ploua.Desi nu ma bucura ca ,daca mai era frumos 1-2 zile,puteam sa discuim terenul.Acum va trebui sa asteptam din nou sa se usuce pamantul dupa ploaie. Of.dar macar e bine pentru ce am semanat pana acum.
Am sapat parcela cu cazmaua,la adancimea aproximativ de 20 cm,cat o cazma de adanc,dupa care am maruntit bine cu sapa si am nivelat frumos cu grebla.Cu coltul sapei am trasat trei santulete in care am presarat semintele.Cele de patrunjel mai rare,pentru a nu fi nevoita sa raresc prea mult,deci sa si arunc din plantute(pentru ca patrunjelul,ca si morcovul,o data smuls,nu se mai prnde la loc),iar semintele de salata le-am semanat mai des,pentru ca acestea le voi repica atunci cand au 4-5 frunze.Adica peste vreo 35-40 zile.

2 comentarii:

  1. Buna ziua,Victoria!Itzi marturisesc ca entuziasmul tau e de-a dreptul molipsitor...tocmai leneveam captivata totusi de-o carte imprumutata...desi rasadurile de rosii,ardei si vinete(parca nu se repica?!)asteapta sa se lefaiasca in spatzii mai largi...Imediat voi pleca la tzara sa plantez trandafirii pe care n-am mai reusit sa-i replantez asta toamna,din cei pusi sub pet in august 2008.Asta pentru ca am dorit cu tot dinadinsul sa pun si in fatza casei dar n-am avut "acordul" jumatazii date fiind imprejurarile nu tocmai favorabile de care ti-am mai relatat si carora pare a nu le gasi o rezolvare amiabila.Acum,desi nu e prea incantat l-am convins ca oricum n-avem ce pierde doar barfe si comentarii care oricum nu se vor sfarsi niciodata.Asa ca nu vad nici o problema ca o casa,oricui ar apartzine la un moment dat sa nu dea semne de...viata si ca "pe-acolo" candva a "trecut" cineva care a ingrijit-o si pe "dinafara"!
    Mamica lui Octavian,ai mare grija de "voi",nu exagera,noi,musafirii tai virtuali te dorim o mamica in primul rand sanatoasa s-apoi harnica,ha,ha,ha!
    Eu presar patrunjel si morcov dupa ce in prealabil la fiecare linguritza de samantza adaug si amestec doua linguritze de gris(sau nisip fin pe care de regula nu-l am la-ndemana).Astfel evit pe cat posibil procedeul de rarire...incearca,daca doresti...te asigur ca acest mod te scuteste de-o "prestatzie" in plus,care atunci,probabil in mai,iunie nu-ti va fi prea usoara.Mira

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara Mira.ma bucur sa te vad din nou pe aici.Rasadurile de ardei,vinete si rosii se repica obligatoriu,daca sunt multe la un loc.
    Cu trandafirii ai dreptate,chiar ca orice casa,chiar si una in situatie casei voastre,merita niste trandafiri frumosi in curte.
    Iti multumesc pentru grija.Am ,sa stii,foarte mare grija de mine si de copilasii mei.Ei sunt minunile mele si pentru nimic in lume nu as risca sa le fac rau.
    Asa am semanat si eu anul trecut morcovul,dar la patrunjel am avut rabdare si nu a trebuit sa il raresc deloc,asa ca am facut la fel si anul asta.Am prins experienta la semintele minuscule ca astea. :)
    Te pup si iti doresc numai bine si sa reusesti in sfarsit ceea ce ti-ai propus cu casa voastra.Eu stiu cel mai bine ce inseamna ca, persoane care nu au nici un drept, sa revendice o proprietate in care ai investit bani,sentimente si multa munca.O seara minunata iti doresc.

    RăspundețiȘtergere