marți, 19 mai 2009

Prima mazare




Pana sambata voi face prima mancare de mazare din gradina mea.Cea pusa la jumatatea lunii Februarie este aproape buna de cules.


Cealalta,pusa in Martie,este inflorita toata,deci o voi culege la inceputul lunii Iunie.

9 comentarii:

  1. Buna ziua,mama lui David Octavian!Vad ce inseamna caldura sudului si a sufletului,bineinteles!Mazare am pus si eu intr-un strratulet,stagneaza pentru ca nu prea am udat-o la timp dar voi persevera.Cand eram copil,in jurul unei parcelute cvasiingradite,mama presara boabe de mazare care nu au ajuns niciodata in farfurie pentru ca tata,saracu',le consuma asa crude,zicea el ca-si completeaza aportul de vitamine pana apar fructele!Pe la noi,pe atunci piata era mai mult decat saraca,poate de aceea nu sunt o mare consumatoare de fructe si legume,carenta pe care am practicat-o,din pacate si in familia mea.Inchipuieste-ti tarabe cu mere,toamna,pepeni,vara.Astfel pepenii au devenit fructele mele preferate,alaturi de capsuni si pere.Atat!In rest,nu consum 2gk.de citrice pe an,doar kiwi...daca nu suntem...stramtorati!Acum nu reusesc sa-mpac papilele gustative decat "imbunatatite".
    Inteleg ca ai si alte preocupari care-ti fac placere,s-apoi ce poate sa-ti dea mai multa satisfactie decat oglinda din sufletul copilului!Zi buna iti ureaza,Mira

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca este foarte buna si dulce.Tocmai am mancat si eu cateva boabe de mazare crude.Sunt delicioase.Stia el tatal tau ce este sanatos.
    Nici eu nu aveam acasa prea mute optiuni cand venea vorba de fructe,insa am avut norocul sa am bunicii din partea mamei la tara,unde aveam o livada imensa cu toate felurile de pomi fructiferi.Toata vara(stateam in vacanta de vara cate 3 luni) mancam tot ce imi poftea inima.Am ramas si acum cu aceeasi pasiune pentru fructe,de oricare ar fi ele.Din fericire baiatul meu ma mosteneste in privinta asta.
    Si ai dreptate,cea mai mare bucurie o am cand ma uit la el.
    O zi frumoasa sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  3. Victoria,
    nu ai vazut?Pe 16 mai ai primit o leapsa dela mine...ia de vezi :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Victoria,
    nu stiu daca ti-am mai spus,dar ai o leapsa de la mine.Scurt si cuprinzator,la inspiratie,pe negandite...Mai relaxeaza-te si tu,draga! :)
    Deci....?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Elisa,eu nu am vazut nimic,nici aici pe blog si nici pe mail.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si sa stii ca sunt chiar foarte relaxata,desi nu s-ar zice... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Glumeam ...spunandu-ti in acest fel sa ne bucuri cu...marturisiri :)))) Deci,pe blogul meu unde de obicei citesti,este un post cu leapsa.Dar ce s-a-ntamplat,n-ai avut net? Ca mi-e si dor de tine :)

    RăspundețiȘtergere
  8. M-ai tinut 2 zile la moderare,de aia ziceam ca poate n-ai avut net...ca timp...ai berechet,ha ha ha !

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga mea Elisa,am net,doar ca abia mai respir.Am pus o armata de rasaduri si inca mai am de ardei si gogosari si parca mi-ar parea rau sa nu le pun si pe astea ca nu am cui sa le dau pe aici.
    Iar seara stau sa ud,asa ca iti dai seama cat timp mai am.De cele mai multe ori in ultimele 2 saptamani,m-am trezit de la 5.00-6.00 si m-am culcat la 23.00.Bineinteles ca imi petrec ceva timp in fiecare zi si cu familia mea.
    Imediat postez si detalii.

    RăspundețiȘtergere