marți, 26 mai 2009

De toate

In fiecare zi ii culeg baiatului meu cate un castron de capsuni pe care le mananca imediat.


O salata a iesit in gradina de flori si acum se pune pe facut seminte.



Tufa de capsuni "Mount Everest" a facut destule capsuni.Oricum nici nu ma asteptam,avand in vedere ca am plantat-o in primavara asta.Desi nu sunt mari , acum fiind primul an , (Silvia mi-a aratat ca face capsuni foarte mari) , are niste capsuni tari si delicioase,numai bune de dulceata.Asa ca le voi inmulti.




O barza survola zona in cercuri mari de parca vroia sa vada daca totul este in ordine.





Daca ar fi ziua de 48 de ore tot nu ar fi de ajuns pentru cate am de facut.Inca mai am de plantat rasaduri de ardei si gogosari,desi am pus o multime.Insa am reusit sa termin cu rosiile si ieri cu vinetele.






Am inceput din nou(nu mai stiu a cata oara) sa plivesc si sa sap in gradina caci cresc buruienile ceva de speriat.




Am terminat de cules prima parcela de mazare si am curatat resturile,am sapat si nivelat si am plantat acolo vinete rotunde.





Am semanat aseara , pe un metru patrat de teren(pe parcela unde mai am doar cateva salate rosii) , seminte de varza si conopida de toamna si am acoperit cu folie ca sa rasara mai repede.Azi le-am descoperit abia dupa pranz caci a fost mai racoare si a batut vantul , apoi le-am acoperit din nou pe la 19.00.

Din pacate vad ca nu mai vrea sa incarce pozele asa ca voi reveni maine cu o completare.

4 comentarii:

  1. Bravo!Dar mancati si voi draga...de ce asa de multi numai pentru copil??Si ,pe urma,sa stii ca daca vede ca doar el manaca si voi nu,va creste asa,ii vei inocula ideea ca voi nu trebuie sa mancati ce-i bun,doar el....asa ca,eu zic mai mult,sa-i ceri sa-ti dea si tie de la el,asa cate una,ca acum se formeaza marile obisnuinte...de mic.
    Si noi avem deja din 25 capsuni copti,dar deocamdata doar asa de gust,insa sunt fragute multe si stau aplecata cate-o jumatate de ora sa le culeg :)
    Sa ai o zi spornica si multumire sufleteasca.Te imbratisez :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hahaha,e vina mea ca asa s-a inteles.Normal ca mancam si noi,si asta cu el la masa.Si ne da si noua mereu.Doar ca nu am scris asta aici.Asa il cresc,sa fie darnic si sa se gandeasca la cei din jur.Nu vreau sa fie egoist.
    Te imbratisez si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hehehe, dar mancati si voi, ca aveti destule!!!! Acum, cu tufa de la mine, aveti de unde!!! Hahahaha! Glumesc!

    Vicky, vreau sa-ti spun ca sunt invidioasa, pentru ca tufa ta a facut mult mai multe capsuni decat tufele mele. Si doar au plecat din acelasi loc, nu? Eu inca nu am cules decat vreo 15 capsuni cu totul. Dar am cules una maaaaare rau, vreo 7-8 medii si restul mai micute. Dar sunt foarte gustoase!

    Sa-ti iasa rasadurile toate, sa termini odata cu plivitul si sa ne revedem cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai de mine,Silvia,sa stii ca ai dreptate.Nici nu ma asteptam ca tufa de la tine sa faca atatea.Si sunt atat de frumoase.Astea le voi inmulti neaparat pentru ca sunt excelente de dulceata.Raman tari si frumoase chiar si cand sunt foarte coapte.
    Este ciudat ca am mai multe decat tine,avand in vedere ca tufa mea a fost traumatizata de mutare si ,practic,anul acesta nu ar fi trebuit sa faca cine stie ce. :)
    Iti multumesc de urari.Si eu sper sa ne revedem.Multi pupici Mariucai.

    RăspundețiȘtergere