marți, 14 iulie 2009

La rosii

Asa aratau randurile mele de rosii ieri de dimineata.De la atata ploaie au crescut foarte mult,s-au marit si gogonelele si le-au tras in jos cu sfori cu tot.
Cum am mai spus,niciodata nu voi mai pune rosiile pe sfoara.
E buna zicala"Omul din greseli invata".
Nu se mai cunostea nici o carare.Plus ca erau pline de buruieni.




Am muncit aproape toata ziua si lea-m scos cat de cat la lumina.
Am mai pus araci,am legat,am curatat de frunzele ingalbenite de la baza si am mai curatat si buruienile.Cu mana, ca era pamantul moale si nu se putea da cu sapa .




La fel am curatat si cele 2 randuri de vinete dintre rosii.Mai am acolo si ardei de toate felurile vreo 3 randuri.














































5 comentarii:

  1. Ai o gradina superba! se vede cate ocupi de ea cu placere :-)
    Cand ti se coc rosiile, poti sa te gandesti sa faci un sapun cu suc de rosii; pe lista de sapunuri pe care vreau sa le fac este trecuta si o portie de sapun tomate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,este jungla si la tine...mie-mi place stilul jungla,nu-mi plac plantele rare...imi inspira "saracie" pe mp hahaha,deci e fain la tine si ai doar grija sa nu ti se imbolnaveasca,ca-n rest..cand s-or coace rosiile toate deodata,cele de la un nivel...sa te fereasca Domnul de hoti...ca eu am patit-o intr-un an.

    Le-am lasat sa se coaca bine pe vreji,cum facea mama mea,pe vremuri si dimineata cand ma duc in gradina in loc de rosuu am vazut...negru...toate mi le-au luat.De atunci le culeg pe rand,le las o saptamana in camara,intinse pe o planseta,doua...una langa alta si fiind sanatoase nu se strica ci se inzamosesc,taman cum trebuie la bulion.
    Uoauuuu,cat ti-am scris!
    O zi spornica si placuta,bucura-te...si mai lasa treaba din timpul saptamanii,macar o azi,azi..sa vezi ce chef ai dupa aceea...! Te pup si te las :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumesc alinadel.Daca as avea toate ingredientele si ,in plus sfaturile si indicatiile tale(care sunt cele mai importante),zau ca as face.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si inca ce jungla,Elisa.
    Sper sa nu patesc si eu la fel cu hotii,mai ales ca toata partea aia este cu vedere la drum.Parca ma si vad cum imi desfac cortul si stau noaptea pe acolo.
    Imi inchipui ce soc ai avut tu dupa atata munca.Si ma bucur ,sa stii si ma si relaxez.
    O zi buna si tie .Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce gradina superba...te invidiez. Din pacate eu stau la bloc.

    RăspundețiȘtergere