marți, 28 iulie 2009

Strigat de ajutor la numai 3 anisori


Ajutati-l pe Alex sa zambeasca din nou!
Am preluat acest anunt de pe blogul http://bucatareselevesele.blogspot.com/
Nu puteam sa fac altfel cand am vazut despre ce este vorba.O minune de baiat,caruia Dumnezeu i-a dat o povara mult prea grea de dus.Alex este bolnav de cancer,iar sansa lui la viata sta numai in clinicile din strainatate.Dar,pentru a ajunge acolo,trebuiesc bani.
Sa speram ca exista destui oameni care pot si vor sa il ajute sa traiasca.
Este dureros sa vezi cum un copilas atat de mic poate duce atata suferinta.

"Numele meu este BRISC ALEXANDRU DAMIAN, am varsta de 3 ani si 4 luni, locuiesc in Cluj Napoca si pana acum 2 luni eram un copil normal perfect sanatos, care alerga alaturi de alti copii in parc si care alaturi de tatal meu Claudiu si mama mea Ioana eram o familie fericita in asteptarea fratiorului meu care intre timp a venit pe lume si pe care il cheama David Robert si pe care il iubesc mult.Acum 2 luni a inceput calvarul pentru mine, in momentul in care mi s-a spus ca trebuie sa ma internez in spital pentru că am o "comoara" la burtica ce trebuie scoasa afara.Nu prea stiam multe, dar in acest timp am suferit foarte mult .
Acestea ar fi vorbele unui copil care abia acum incepe sa inteleaga sensul vietii si al copilariei.Alexandru a fost diagnosticat in data de 27 mai 2009 ca avand o tumoare cancerigena numita NEFROBLASTOM .A inceput tratatmentul citostatic, iar dupa o luna ni s-a comunicat, dupa mai multe analize,ecografii, ca tumoarea a scazut impresionant de rapid de la 10cm/9cm/8cm la 3 cm si a fost programat la operatie .A fost operat iar spre surprinderea noastra ni s-a comunica de catre domnul doctor chirurg Calin Ordeanu ca tumoarea este inoperabila, fiind foarte mare, de aproximativ 12cm/10cm/8cm.In acest moment, suntem rediagnosticati cu un alt tip de tumoare, mult mai grav: NEUROBALSTOM stadiu III (tumoare gigant) care inglobeaza in masa sa aorta, vasele mezenterice, trunchil celiac, vena renala stanga, vena cava inferioara, fapt ce face inoperabila tumoarea.In consecinta s-a inceput un alt tratamen de citostatice, mult mai sever, iar la primul buletin ecografic (09.07.2009) ni s-a comunicat ca dimensiunea si aspectul ecografic al tumorii se mentine relativ constant.Fiecare minut conteaza pentru ALEXANDRU, care se afla acum impreuna cu parintii sai in spitalul de Oncologie din Cluj Napoca, insa, din cele relatate de catre domnul doctor conf. dr. Popa Gheorghe “sanse prea mari in Romania nu avem”.Rugamintea parintilor este sa incercam impreuna sa-i mai dam o sansa acestui ingeras .Aceasta sansa se poate realiza doar in strainatate si in special la Institutul Gustave Roussy din Villejuif, Franta, unul dintre cele mai vechi si recunoscute institute oncologice din Europa. Tratamentul costa initial 165 000 de euro. Boala, fiind una imprevizibila,si care evolueaza neregulat, in functie de fiecare pacient, are un tratament care se poate schimba in orice moment. Aceasta modificare de tratament, poate genera noi costuri. Mai mult, pentru schimbarea in timp optim a tratamentului sunt esentiale, necesare aparate si conditi pe care sistemul sanitar din tara noastra nu le are (ex. scintigrafie cu MIBG) sau le are doar teoretic, pe hartie (camera sterila necesara transplantului de maduva cu celule steam). Avem nevoie, deci de acel formular european care sa furnizeze suport ciclic financiar al tratamentului. Pe de alta parte, noi, ambii parinti va trebui sa stam cel putin un an de zile langa copil. Unul din parinti va sta la capul copilului, iar celalalt le va face legatura cu exteriorul (ex. hrana, documente, ...etc). De aceea, va rugam sa ne ajutati atat in organizarea unei campanii de popularizare a cazului si pe cat posibil financiar, si poate printr-o minune, vom reusi sa strangem banii necesari."(http://www.alexdamian.com/)
"SA AJUTE DUMNEZEU SA FIE CU UN FINAL FERICIT"

Cine poate si doreste,rog sa posteze pe blogul personal acest anunt pentru a incerca sa ajutam un copil minunat care trebuie sa aiba o sansa la viata.

2 comentarii:

  1. Am preluat apelul si eu, Dumnezeu sa ajute tuturor care au nevoie de ajutor, sper ca Alex cu ajutorul semenilor si a lui Dumnezeu sa reuseasca si sa invinga .

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos Ninu.Macar atat sa facem.Sper ca cei ce pot ajuta mai mult sa vada anuntul si sa ii ofere o sansa lui Alex.

    RăspundețiȘtergere