vineri, 9 aprilie 2010

Irisi


Am primit in toamna cativa irisi pitici de la o doamna foarte draguta.Pentru ca nu aveam unde sa ii plantez in acel moment(vroiam sa aram tot terenul cu tractorul),i-am plantat in fundul gradinii,Iar acum sun undeva langa rasadnita dea mare,in stanga ei.Majoritatea au boboci,iar unul s-a deschis si este superb.Nu imi venea sa cred cand l-am vazut,in seara asta.
Acum ma gandesc sa ii mut,pentru ca nu imi place deloc sa ii tin acolo ascunsi,sa nu ii vad tot timpul.Insa imi este frica sa nu le fac rau si sa nu mai infloreasca daca ii mut acum.

12 comentarii:

  1. SUPERB!!!Si eu vreau iris din acesta!!!!!
    Am acasa(adica la mama)unul mov,si este asa de frumos!!!!Sa le pui intr-un loc unde pui numai ghiocei,narcise si flori care nu-s sensibile pentru ca irisul are radacini groase lemnoase care stau aproape la suprafata si se intind mult!!Dar vazand ce gradina frumoasa ai,sunt sigura ca stiai deja!!!Sa aveti roada multa!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Victoria draga,
    Ar fi pacat sa pierzi florile, sunt într-adevar minunate.
    Sotul meu care e un gradinar pasionat, sustine ca dupa ce florile cu bulbi s-au ofilit, se scot bulbii din pamânt, se pun în plase(net) sau saci cu tesatura rara si se pastreaza în loc rece si cu umiditate temperata. În octombrie se replanteaza. Bulbii care sunt lasati în pamânt, se vor adâncii si salbatici an de an, florile vor deveni mai pricajite.
    Dar tu stii, câte case atâtea pareri...

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai venit Judy.Asa am facut cu cei plantati acum ,in primavara.Astia de au inceput sa infloreasca acum,nu am avut alta optiune si de aia i-am plantat mai in spatele gradinii.dar ii voi muta imediat ce termina de inflorit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este Carmen,doar ca eu vreau sa se inmulteasca astia,asa ca ii voi lasa in pamant anul asta.Oricum nu au timp sa se salbaticeasca,pentru ca ii voi muta de unde sunt acum.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu se vor salbatici,stai linistita,si poti sa-i muti si acum,cand sunt infloriti.De la an la an vor iesi si mai mult si alte culori.Ai vazut la mine anul acesta ce am?Cred ca ti-ai dat seama cine sunt.Abia astept sa-ti infloreasca si ceilalti ca vad ca tare te bucura.

    RăspundețiȘtergere
  6. am uitat sa-ti spun,nu-i scoate ,nu-i tine in plase,lasa-i in pamant,si ei se inmultesc.Fac si seminte care cad langa planta mama si pot iesi si alte culori.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da Maryanne,mi-am dat seama :)
    Multumesc,asa voi face

    RăspundețiȘtergere
  8. nu au mai inflorit si altii?Mai pune poze,vreau sa vad ce culori ti-am dat.

    RăspundețiȘtergere
  9. din pacate nu au mai inflorit si altii pana acum

    RăspundețiȘtergere
  10. curios,am scos din mai multe tufe.Ai vazut la elipopa?asa ti-am dat si tie.Poate ai mai pierdut din peste iarna?

    RăspundețiȘtergere
  11. nu stiu de ce nu imi apar aici comentariile voastre.cred ca este o eroare si vor aparea mai incolo. :(
    Maryanne, parca ti-am mai spus eu ca nu am avut timp sa ii plantez pe toti,asa ca am mai plantat si in primavara asta.De aia nu au mai inflorit pana acum si alte culori.Poate mai incolo sau la primavara viitoare.Oricum ei sunt in pamant si ii voi lasa acolo,nu ii mai mut.
    Am vazut la elipopa in album,desigur.

    RăspundețiȘtergere
  12. in sfarsit a aparut si comentariul tau.haha

    RăspundețiȘtergere