"Pastreaza-ti visele vii.Intelege ca pentru a realiza ceva trebuie sa ai credinta si incredere in tine , viziune , munca , determinare si daruire.Aminteste-ti ca toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred." (Gail Devers)
luni, 26 aprilie 2010
sarmalute in foi de stevie
Eu nu fac niciodata sarmalutele, in frunze de stevie sau vita de vie, cu carne.Le prefer doar cu orez si legume.Nici ciuperci nu pun ca imi plac mult prea mult ca sa le amestec in sarmale,deci prefer sa le mananc in alte retete.
deci eu fac asa:pun 2-3 cepe tocate marunt la calit,atat cat sa se faca sticloase,apoi adaug orezul(300-400gr) ales si spalat bine si 2 cani cu apa,morcov si pastarnac date pe razatoarea mica(cate 1 radacina mare din fiecare).Dupa ce orezul a absorbit toata apa,pun 2 linguri de bulion si verdeata multa,patrunjel si putina telina.Sting focul si,cat se mai racoreste,oparesc repede frunzele de stevie pe care,dupa ce le scot cu paleta din apa fiarta le scufund cateva secunde in apa rece,ca altfel ele se inmoaie in continuare si ,pana sa termin eu de invelit sarmalutele,se vor face terci. :))
Invelesc sarmalutele si ,intre timp,pun intr-o craticioara 2 linguri de bulion,2 crengute de cimbru,o foaie de dafin,2 cani cu apa si o lingurita de delikat si le pun la fiert.
Pun intr-o cratita cu fundul gros niste frunze de stevie ca sa nu se lipeasca sarmalutele,dupa care le asez pe acestea,torn deasupra sosul fiert separat si mai acopar cu alte frunze de stevie.Dau la cuptorul incins pentru maxim o ora si gata.Le servim cu smantana deasupra.Poza cu sarmalutele in farfurie acoperite cu smantana nu am mai facut-o ca nu am avut timp.Miroseau atat de bine si au fost atat de gustoase incat am si uitat.:))))
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Am sa incerc reteta, imi place mult cum suna.
RăspundețiȘtergereO saptamana faina.
Multumesc.Venind de la tine,il consider un compliment.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa si tie
RăspundețiȘtergerem-ai luminat cum sa fac sa nu se tofleceasca frunzele. eu fac sarmale combinate: vita, ei si varza, iar stevie nu pun4eam decat 2 sau 3 pentru ca intr-adevar se fac terci frunzele. Eu mai pun 9in compozitie vanata oparita si marntita bine, sau chiar coapta...asa am pacalit pe multi ca sunt cu carne! am ceva carnivori in zona :)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca am fost de folos:)
RăspundețiȘtergereCu vinete nu am incercat.dar stiu ca sunt foarte bune la gust.Eu pun la chiftelutele din legume.