miercuri, 14 aprilie 2010

Din nou flori




Clematita:





Gutui japonez:



Forsythia:



Ieri am mutat niste irisi si lalele si am mai plantat si semanat alte flori.
Am scos lalele din spatele rasadnite,desi erau inflorite si le-am mutat pe aleea principala.Prea erau frumoase ca sa le tin ascunse acolo.S-au lasat putin tulpunile,dar le-am udat bine si, pana seara,si-au revenit.Apoi am mutat irisii pitici,care erau tot acolo in spate,in fata foisorului,unde am mai semanat si craite pitice si mari.Si,tot acolo,am plantat,in sfarsit,si primula mea frumoasa.Se vede superb intre irisii galbeni.
Tot pe marginile aleii principale,am mai plantat din bulbii de dalii si canna primiti in toamna de la prietenele mele virtuale.Bulbii daliilor mele,din pacate s-au cam dus aproape jumatate.Peste iarna,a inghetat nisipul din jardinierele in care i-am pus in toamna,apoi,cand s-a dezghetat,au mucegait din bulbi.Am ales ce a fost bun si am pus in pamant.Sper sa se prinda si sa se inmulteasca iar pana in toamna.
Am verificat si Forsythia si Gutuii japonezi primiti inainte de Paste si,spre bucuria mea s-au prins minunat.Gutuii,desi pareau uscati cand i-am primit, au deja muguri rosii,iar Forsythia creste vazand cu ochii.La fel si liliacul primit tot atunci.
daca voi avea timp azi,dupa ce termin de curatat capsunii voi termina de plantat si semanat ce flori mai am ca sa scap de o grija.
Am uitat sa spun ca am mai cumparat de la Giurgiu si 2 clematite roz cu marginea alba,pe care le-am plantat in colturile laterale din fata foisorului,si le vom face suporti pentru a se urca pe acesta.Clematitele le-am cumparat din piata de la particulari,cu 2,5 ron bucata.Acum sper sa si fie ce cred eu ca am cumparat ,haha.
La toate aceste operatiuni am fost asistata indeaproape de noul nostru catel :))

14 comentarii:

  1. Aveti o gradina superba!!!!
    Sa va dea Dumnezeu recolta frumoasa!!!
    Catelul este scump tare,tare!!!!
    Spor la treaba!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce oameni gospodari....spor la treaba! Frumoasa gradina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Judy.Avem mult de munca,dar ne place.
    Da, ador catelul asta.E si destept foc :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce catel dragut! Si are inca ochii albastrii! Sa-l stapaniti sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos.trebuie sa il caut pe veterinarul din sat zilele astea,ca sa il deparaziteze si vaccineze.In rest e un rasfatat si un dragut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Victoria
    eu propun sa il botezati pe catelul vostru Coffee. Ca e asa negru dar nici prea negru. Si labutele lui albe sugereaza frisca.

    Esti tare harnicuta, eu abia astept week-end-ul sa vad cum evolueaza gradinuca mea.

    In alta ordine de idei, ce se intampla cu site-ul tau ca la mine merge atat de greu ca imi blocheaza tot internetul. Poate e din cauza pozei foarte mari din antet, habar n-am. Dar merge foarte foarte greu.
    Multumesc
    Adinuca

    RăspundețiȘtergere
  7. buna,Adinuca.Off,mi-au mai spus 2 persoane ca se deschide greu blogul meu.O sa incerc sa remediez.Nici nu stiam,ca la mine merge foarte bine.
    Foarte frumos numele,doar ca am gasit deja.Un nume simplu si,mai ales,usor de pronuntat pentru David.L-am botezat pe catel Bobby.

    RăspundețiȘtergere
  8. O gradina ca pe ..."ate"!Primavara e mai avansata pe la voi...sau sunteti mai harnici:))?

    La orice activitate agricola cel putin unul trebuie sa fie si cu...mapa.:))
    Dragalas catelas!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Angi.Bine ai venit!
    haha,eu sunt si cu mapa si cu sapa.Adica si eu si sotul.Chiar si David,baiatul nostru,are sapaliga lui mica si face treaba cu noi.Asa cum stie el :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna. Gutuiul Japonez le-ai prins direct cu radacina? Ai idee cu as putea sa prind si eu un gutui japonez??

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Corina.Gutuiul japonez avea radacinute cand l-am primit.Altfel nu stiu cum se poate prinde.Dar,daca vrei,poti intra pe forumul eGradini.ro si te documentezi de la cei care au mai incercat.
    Uite aici un link:
    http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=7283&highlight=gutui+japonez

    RăspundețiȘtergere
  12. Vai, căţelul vostru e dulce tare! :)))

    RăspundețiȘtergere