duminică, 11 aprilie 2010

Am fost la targ






Spre bucuria mea,dupa ce azi-noapte a plouat incetisor pana spre dimineata,cand s-a luminat a iesit putin soare si s-a prit si ploaia.Asa ca ne-am dus,asa cum planificasem , la targ.
Mi-am cumparat rasaduri de rosii,ardei iute(ca ne-am dus pe la 9 si nu mai aveau altfel de ardei) si vinete.Ardeii si vinetele le-am gasit la cuiburi nutritive,foarte frumoase.Rosii am gasit doar cu radacina libera,dar am luat si asa 25 de fire,nu de alta,dar ale mele mai trebuie sa creasca mult ca sa le pot planta in gradina.Maine le voi planta pe toate si le voi face tunel din folie,ca sa le protejez noaptea de frig.
Am mai cumparat si un zmeur,ca prea arata frumos,cu 5 ron.Pe asta l-am si plantat ,ca nu cumva sa se ofileasca prea tare pana maine dupa-amiaza cand voi veni acasa de la Giurgiu.Zilele astea am fost in plimbari.Ieri la Bucuresti,azi la targ,maine la Giurgiu.

8 comentarii:

  1. imi amintesc si acum mirosul rasadurilor de rosii!deci aveti activitati in aer liber,nu gluma!

    RăspundețiȘtergere
  2. hărnicuţăăăăăă...ai grijă cu zmeura că se întinde de nu mai scapi de ea. trebuie urmărită în fiecare an. eu am avut pe lângă gardul de pe hotar şi a trecut şi la vecini. am pierdut-o când am avut şantier.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne,nici nu-mi vine sa cred ca exista zone in Romania unde se pot planta rasaduri...pe frigul asta...aici ploua si-i rece de ieri dupa-amiaza...N-am reusit nici sa-mi "dezburuionesc" totzii capsunii.Deasemenea dezamagirea data de vreme mi-a luat tot elanul despre care-tzi relatam intr-un comentariu anterior - ce bine ca nu l-ai citit-multe au ramas in stadiu de proiect...Iar luni,martzi pare a fi la fel...timp de lectura,musai de specialitate...parca nu mai stiu nimic de anul trecut;uf!macar sa-mi fi luat pamantul si ceva pahare pentru repicat...pe gresia din bucatarie nici nu faceam prea mare mizerie si castigam ...o zi,doua,cred eu foarte importante ...Scuze,mi-am descarcat frustarile in ...gradina ta...Sa ai bafta rasadurilor achizitzionate si sa-tzi fie bine!Mira

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Alison.Si mie imi place sa stau cu nasul in rasadurile de rosii. :)
    Asa este,nu e ziua destul de lunga pentru cate am vrea sa facem.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bcuta asta si sper.Sa se intinda.de aia nici nu am luat decat un lastar,ca stiam asta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mira,draga mea,imi pare rau ca nu ai vreme buna.Si eu sufar cand este prea mult timp frig.Sper sa isi revina timpul si sa revii la zi cu toate.Pe aici (adica in satul meu) abia incepe lumea sa puna cate ceva in gradina si abia au facut rasadnitele de vreo 10 zile.Eu am fost printre primii.In afara de cei(vreo 2-3) cu solarii.
    Asa ca noi sa fim sanatosi,ca le-om face pe toate.
    Multumesc frumos,si eu sper sa se prinda rasadurile.
    Nu trebuie sa ne spunem intotdeauna numai lucrurile placute.Prietenii pentru asta sunt,ca sa asculte si frustrarile :)
    Te pup.O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Puteai lua si un purcel :) ...ori o capra..si asa ai verdeata multa in jur :)...vecinul meu a fost acu citeva zile la tirg si a luat 8 purcelusi..tare dragalasi:) i-a luat pe toti ca erau ieftini..acu se teme sa nu moara de foame..:) Bause si el 2-3 beri inainte si a uitat ca le trebuie si mincare, credea ca traiesc cu aer :)

    RăspundețiȘtergere
  8. haha,nu mancam carne de porc decat de Craciun.Plus ca imi miroase destul a "parfum" de la caii si curtea neingrijite ale vecinului din spate.Daca mai luam si purcei,ma mutam inapoi la bloc. :))

    RăspundețiȘtergere