joi, 6 mai 2010

Vor sa ne omoare

Nu am scris niciodata despre politica.nu imi place si ,de obicei ,imi vad de ale mele.Dar acum sunt de-a dreptul revoltata.
Sotul meu lucreaza in armata.El nu are voie sa protesteze sau sa se planga.Asta este sistemul.Nu au aceleasi drepturi cu alti bugetari,cum ar fi politistii,care pot protesta de cate ori nu le convine ceva sau nu li se face dreptate.Armata este singura institutie in care angajatii trebuie sa taca si sa suporte.Daca le convine.Daca nu,sa isi dea demisia.Mie,una,mi se pare inadmisibil asa ceva pentru armata unei tari care se vrea membra UE si,mai ales,membra Nato.
Si ,mi se pare incredibil,mai ales pentru acea parte a armatei,din care face parte si sotul meu,care isi risca viata pentru tara asta.Sotul meu,ca multi dintre colegii lui,are un teanc intreg de diplome si calificari.Cateva exemple ar fi: scafadru,alpinist,parasutist,cursuri de calculatoare(si nu din cele de 3 luni),diferite cursuri de specialitate efectuate in Franta si SUA,a fost in misiune 6 luni in Irak,si multe altele despre care nu sunt sigura ca am voie sa scriu aici,asa ca ma abtin.
Deci sunt oameni care chiar si-au riscat si isi risca viata.
Dar sunt foarte revoltata ca ,dupa ce le-au fost taiate foarte multe sporuri,care la ei chiar se justificau,deci s-a diminuat salariul foarte mult,acum desteptii din fruntea tarii anunta foarte senini ca vor scadea ,din nou,salariile bugetarilor,cu 25%.
Si sunt revoltata.Nu numai pentru cei din armata,ci pentru toti bugetarii,care,de cand cu criza asta,au ramas cu niste salarii de mizerie.Iar acum vor sa le scada din nou.
MIZERABILII!!!!!!

Presedintele anunta

De la 1 iunie: Pensii scazute cu 15%, salariile bugetarilor scad cu 25%
Astazi, ora 18:50

Avocatnet.ro

Presedintele Traian Basescu a comunicat in aceasta seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, masurile care urmeaza sa fie adoptate de Executiv ca urmare a discutiilor cu Fondul Monetar International.
Presedintele a anuntat faptul ca, incepand cu 1 iunie cel mai probabil, vor fi aplicate urmatoarele tipuri de masuri:
- reducerea veniturilor personalului bugetar cu 25%
- reducerea pensiilor cu 15%
- ajutorul de somaj se va reduce cu 15%
- salariul minim pe economie se va reduce cu 25%

Potrivit Presedintelui, "în ceea ce priveste principalele axe pe care Guvernul si Fondul vor discuta în continuare mi le asum ca solutii: reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar din România cu 25,%, iar pâna la finele anului sefii de institutii vor trebui sa-i aleaga pe cei mai buni. Aceasta masura trebuie luata de la 1 iunie. În ceea ce priveste pensiile, Guvernul pentru a acoperi pensiile la nivel actual, ar mai trebui înca 500 de milioane de euro care nu exista. Acesti bani nu exista. Este previzibila o scadere a pensiilor cu 15%, se vor reduce subventiile. Ajutorul de somaj se va reduce cu 15%. Toate salariile vor fi afectate cu 25%, inclusiv salariul minim pe economie."
Ma intreb cat oare vor mai suporta romanii? Pe Ceausescu l-au suportat 25 de ani.Si atunci aveau toti un serviciu,o casa si,de bine de rau,ce sa puna pe masa.Acum e plina tara de someri,hoti,criminali,violatori................

8 comentarii:

  1. ...si betivanul chior e seful lor :(

    ar fi solutii,am scris in comentariu la mine,sa intre fiscul in actiune si in economia subterana(ca base a zis numa' de cea reala ) si cei 60 de consilieri ai duduii oare ce salarii au?ha? offf...saracii de ei...si ei sunt bugetari si li se reduc salariile ;)
    Victoria,e jale,asta-i :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai da,asta ma revolta si pe mine.de la ei nu taie nimic.Ei isi umfla burtile si buzunarele incontinuu.
    Unde or fi banii luati imprumut ???Miliardele luate cica pentru "redresarea economiei"??Tot in buzunarele lor de hoti nenorociti.
    Na ca m-am enervat rau de tot.Dar cum sa nu o fac ...cand,dupa ce sotului meu(vorbesc despre el ca asta ma doare cel mai tare) i-a scazut deja salariul cu mai mult de 30% pana acum,iar acum va mai scade cu inca 25%.Cum sa mai traim?Cu ce? Ce sa le oferim copiilor nostri?
    Se vaita ca a imbatranit populatia tarii dar ei taie in carne vie.La copii nu mai poti sa iei retete gratuite,la gravide nu mai ai nici macar vitaminele pe care trebuie sa le iei toata sarcina gratuit,cum erau pana acum cateva luni,iar imbuibatii de ei se vaita.

    RăspundețiȘtergere
  3. din pacate,ai dreptate ,draga, si cred cava fi si mai rau, si mai rau :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,asta presimt si eu,din pacate.
    Mi-as dori atat de mult sa plec in alta tara....

    RăspundețiȘtergere
  5. Niste parinti de la clasa mea- sot si sotie, cu care m-am intalnit azi venind spre casa,mi-au zis ca, daca nu se simte nici o schimbare in bine, ei la anul pleaca in Canada ... eu nu pot, nu as putea sa ma desprind, desi stiu ca ar fi mult mai bine ca aici; la noi nu va fi niciodata ... CIVILIZATIE!!! Asa ca daca aveti ocazia, poate ar trebui sa nu ezitati,macar pt binele copiilor...

    RăspundețiȘtergere
  6. O sa simt si eu pe pielea mea,din pacate,prostia si umilinta ce na asteapta din vara>
    Mai in gluma,mai in serios ,azi i-am spus unei colege de breasla,care se dadea de ceasul mortii sa ajunga la un simpozion ,ca nu mai vreau sa ma agit pe banii mei, sa fac pe plac celor mari.Daca n-o sa am post,desi nu vreau asta,ma reprofilez....nu stiu in ce ,dar m-am saturat sa tot alerg dupa diplome ca apoi sa fiu bataia de joc al unor incapabili inculti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ana,buna dimineata.Crede-ma ca as pleca.dar unde?? Este greu sa pleci in alta tara cu 2 copii dupa tine,fara sa fii sigur de un serviciu si de un venit sigur.Nu mai spun de o casa.Nu putem risca.Avem niste responsabilitati.Aici,de bine de rau,avem unde sta.dar,daca se iveste ocazia,nu voi ezita nici o secunda sa imi conving sotul(ca el este mai legat de locurile astea,mai ales de familie).dar,asa cum l-am convins ca la tara e mai frumos,tot la fel cred ca il voi putea convinge si sa plecam daca vom avea ocazia.

    RăspundețiȘtergere
  8. Angi,ai mare dreptate.Muncesti si inveti o viata ,ca dupa aceea sa fii la mana lor si sa muncesti pe nimic.beneficiile le strang tot cei de la putere.Noi suntem niste marionete,din pacate.Si vad ca romanii stau foarte linistiti.In alte tari,in cateva ore ar fi iesit in strada.Aici zici ca suntem letargici

    RăspundețiȘtergere