duminică, 30 mai 2010

Pe ultima suta de metri

Pentru ca nu mai am mult timp la dispozitie pana va veni pe lume printesica noastra :)) , ma grabesc sa termin de aranjat,plantat si curatat in gradina.Vreau ca,dupa ce nasc,sa nu se umple de buruieni in prima saptamana.Avand in vedere ca cel putin vreo 2 saptamani voi fi ocupata cu pupatul ,alintatul si admiratul noii membre a familiei :))

Nu ca nu as face-o si dupa,dar la inceput cred ca imi va fi imposibil sa ma despart de ea chiar si un minut.Plus ca nu voi putea,fizic,sa muncesc in gradina.

Deci ,ieri,ca si tot restul saptamanii trecute,am continuat lupta cu buruienile,am plantat rasaduri, si am mai legat rosiile pe care le-am si stropit ca le atinsese mana dupa atata ploaie.

Acum au mai ramas de plantat niste rasaduri de varzoase de toamna, si sa termin de plivit.Mai ales la flori ca nu am reusit sa mai ajung la ele de mai bine de o saptamana si asta se vede.Plus ca au mai rasarit niste flori din seminte semanate mai tarziu si nu as vrea sa le sufoce buruienile.



Am 4 soiuri de dovlecei in gradina,in 3 stadii de dezvoltare.Unii au deja boboci,altii au abia cativa cm,iar altii abia i-am semanat de 2 zile.
Ne de alta,dar asta vara i-am semanat pe toti odata si s-au terminat toti odata.Asa ca acum am pus asa,ca sa am pana in toamna tarziu.







Rosiile cumparate:

Aici se vede cum au fost atinse de mana.Frunzele bolnave le rup si le arunc departe de gradina.






Am si gladiole.Astea sunt inalte.Ieri am mai primit un castron plin cu bulbi de gladiole pitice,carora trebuie sa le fac loc in gradina saptamana viitoare.



Primula primita in dar de la sotul meu nu se lasa deloc.A facut flori incontinuu,semn ca ii place la mine :)







Craitele pitice stau sa infloreasca.Cele uriase inca nu au boboci.





Aici,in fundal ,se vede o portiune cu buruieni mari(care este chiar la jumatatea terenului,in fata foisorului) , la care nu am reusit sa ajung.Acolo vom pune gazon la primavara viitoare.Dupa aceasta parcela ,mai am una cam de 200 m2(spre gardul de la strada),unde am pus fasolea,ceapa,salata,ardei ,vinete,pastarnac si morcovi.Asta o voi folosi pana cand vom incepe constructia casei.


Ceapa rosie,pe care am plantat-o la 3 saptamani dupa cealalta galbena,a intrecut-o deja pe aceasta din urma ca marime si este foarte frumoasa.



Am descoperit vreo 3 nuci in gradina.De fapt 4 dar pe unul l-am taiat cu sapa din greseala.Acum astept sa vad care creste mai frumos pana la toamna ,ca sa il replantez intr-o margine din gradina mea de legume.


Trandafirii incep sa infloreasca pe rand si sunt o frumusete.


Rosiile din rasadnita mea arata frumos in gradina,desi nu sunt foarte mari.



Fasolea oloaga (galbena lata) careia i s-au ingalbenit frunzele si trebuie sa o intreb pe Elisa sa vad cu ce sa ii dau sa isi revina.



Aici se vede cum arata(in dreapta) ,plin de buruieni,si cum arata dupa ce am curatat :)






In dreapta jos,se vede robinetul scos de sotul meu si la care mi-a montat furtunul.Acum imi este mult mai usor sa ud.Nu mai trebuie sa car dupa mine 50 metri de furtun.Mai am un robinet scos si in capatul celalalt,spre intrarea in curte,unde am florile si inca o bucata de gradina de legume.

Aici am rosiile cumparate,si care deja au gogonelele destul de mari.Intre ele am pus si cateva salate,care au crescut mari de la cata apa pun pe santuri.


18 comentarii:

  1. Wooow, ce gradina superba si bogata! Felicitari! Chiar ca esti pasionata si priceputa! Nastere usoara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa gradina :)... pentru fasole cred ca ar merge otet Soacra mea cind se ingalbenea si dadea in lesin ii dadeau sa miroase otet.. si isi revenea.. o mai trait aproape o saptamina..traia si mai mult da fica-sa era cam toanta :( si cind o facut odata salata o folosit tot otetu nu o mai lasat si pentru ma-sa :( ... of.
    Abia astept sa citesc ca o venit barza :).. nu stiu ce se zice in astfel de momente dar iti doresc tot binele din lume !

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-ai intrecut pe tine draga Victoria.Nastere usoara iti doresc si abia astept sa te vad acasa cu printesa.Maryanne

    RăspundețiȘtergere
  4. Svea multumesc frumos.Intr-adevar imi place enorm ceea ce fac.

    Ninu ,ma faci sa rad si imi trezesc baiatul :))
    O sa incerc,de ce nu?!
    Multumesc frumos.Esti un om bun.

    Maryanne,multumesc frumos.Si eu abia astept.Deja ma omoara caldura asta ,nu mai zic ca abia astept sa o vad :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Aceasi bucurie simt si eu cand intru in gradina...imi vine sa stau:),pardon sa muncesc ore in sir,iar plantele parca imi multumesc indiferent de operatiunea pe care le-o fac.

    RăspundețiȘtergere
  6. Victoria, enorm de multă muncă pentru o femeie însărcinată! Dar arată foarte bine și vă doresc să aveți parte doar de vremuri frumoase, ca să vă bucurați din plin de toate!
    În altă ordine de idei, Ninu e tare haios, îl citesc de mult, dar să nu-l asculți, fasolea ta trebuie să aibă o soartă mai bună decât soacra! Să naști cu bine o fetiță sănătoasă și frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Victoria,
    "te" citesc de mult dar mi-a scapat amanuntul ca ai fi însarcinata, sau nici n-ai spus pâna acum!? Felicitari! îti uraz tot binele din lume! Se spune ca daca va fi fetita, vine un pic mai repede decat termenul stabilit. deci fii atenta, mai lasa munca, sa nu vina barza în gradina! :))
    Ce frumos! ai un baietel minunat, acum vine si o printesica! Sa dea Dumnezeu sa treceti momentul amândoua sanatoase! Abia astept sa o prezinti!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nastere usoara. Gradina ta este tare frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  9. Superba gradina ai...si de ai sti ce drag imi e sa privesc munca ta , munca voastra acolo...si cred ca te-am plictisit de fiecare data cand am comentata aici la tine , cat ii doresc si eu o gradinuta de legume...dar vazand-o pe a ta , nu ma pot abtine...
    Deci curand trebuie sa aterizeze si printesa? Nastere usoara!

    RăspundețiȘtergere
  10. Angi,asa este.Ai descris exact ceea ce simt :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Marilena,este multa munca,dar o fac cu placere.Asa ca nu simt greul.Sau nu intotdeauna :))
    Bieinteles ca nu dau cu otet la fasole ,haha
    Multumesc frumos de urari

    RăspundețiȘtergere
  12. Carmen,iti multumesc din suflet.Lasa,ca daca vine barza prin gradina,o fac gradinareasa direct :))))
    Bineinteles ca o voi prezenta.Abia astept si
    eu

    RăspundețiȘtergere
  13. Viata la tara,multumesc frumos.Bine ai venit.Am citit pe blogul tau.Si eu am drum in Dambovita,in Gaesti la socrii mei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ana Maria nu ma plictisesti deloc.Si mie imi place sa vorbesc de gradini ,legume si flori si inteleg asta,mai ales ca abia de 2 ani am reusit sa imi implinesc visul.
    Iti doresc din suflet sa il implinesti si tu pe al tau.
    Multumesc de urare.

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari pentru gradina, totul este frumos si ordonat!
    Cu nucul sa te gandesti bine unde-l pui, ca va creste destul de mare, poate nici vecinii nu se vor bucura daca este prea aproape de gard.

    Nastere usoara!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc frumos Huni.
    Am marele avantaj ca am 2 laturi ale terenului la drum.Asa ca am unde sa pun nucul.Stiu ca se face mare,insa ador nucile,deci e musai sa am un nuc in gradina.
    Azi am mai descoperit inca unul :)) Poate fac pepiniera. Au fost harnice cotofenele asta toamna si cred ca au auzit ca vreau un nuc :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Draga Victoria,
    minunata gradina, felicitari si sa-ti dea Dumneazeu nastere usoara. O sa o ai deoarece ai facut multa miscare. Multe felicitari si jos palaria!!!
    Mi-ar placea sa vad cum sunt trase robinetele. Ai ceva poze? Ai scris vreun post despre asta? Ca s-ar putea sa-mi fi scapat...

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc frumos Adinuca.Daca e dupa cata miscare am facut,ar trebui sa nasc in 2 minute ,hahahha
    Din pacate,nu m-am gandit sa pozez :(
    A sapat sotul meu sant lat de vreo 20 cm(cat o latime de cazma) si adanc de vreo 60-70 cm.A bagat furtunul de pexal invelit in vata minerala si apoi in folie de plastic si l-a acoperit cu pamant.La capat a pus coturi si a montat alta bucata de pexal in sus,la capatul careia a fixat robinetul si gata.

    RăspundețiȘtergere