miercuri, 4 martie 2009

O noua zi de primavara



Astazi ne-a trezit David(baiatul meu),pe la ora 6.As mai fi stat putin in pat caci eram franta,dar daca el este treaz nici nu se pune problema sa nu il luam langa noi.Dupa care le-am facut la baieti sa manance,si eu m-am apucat de treaba.Intai mancarea de care ziceam ieri,mazare cu soia si morcovi.A iesit atat de buna,incat nu am mai mancat altceva azi.


Dupa ce am pus si niste rufe la miat,caci draguta mea de masina automata sta prin debara,am iesit sa duc rasadurile in rasadnita.Sper sa reziste.Daca nu,oricum mai pun seminte ca am 2 pungi pline.
Dupa ce le-am mutat(sau repicat,cum se spune) le-am udat cu apa calduta,adica la temperatura din solar,am iesit din solar si m-am apucat sa presadesc salata rosie creata,care a rezistat cu stoicism variatiilor de temperatura din iarna asta.Salata verde nu a mai rezistat atator valuri de caldura si ger.


Am pus si cateva cuiburi de ceapa rosie si alba pentru samanta, si am mai pus un razor de mazare.Caci noi mancam multa si asta de primavara mi se pare mai dulce decat cea de toamna.


Apoi m-am apucat sa sparg cu sapa, crusta de pamant care s-a format pe razoarele cu ceapa,usturoi,telina si capsuni.


Am dat putin si pe straturile de irisi de la capatul gradinii de legume.Apoi am stropit peste tot cu Merpan,inclusiv pe rasadurile repicate.Am inchis cu grija rasadnita,caci era deja trecut de 16.00 si incepea sa fie racoare si am intrat in casa la rufe.Pe la 19.30,dupa o baie binemeritata,am intrat in casa ,sa ma relaxez.Intai citind ce a mai postat Elisa,ca asa fac mereu,intai intru la ea cum deschid calculatorul,si apoi pe blogul meu sa va scriu celor care binevoiti a ma vizita.

2 comentarii:

  1. Helloooo!! Imi place ca faci experiente :P Repicatul se face cand planta are cel putin 4 frunze.So??!!! Ce te joci si tu prin gradina!De fapt ,altfel ar fi durere,nu? :)
    Pai,atunci sa ti se prinda,ce sa zic acuma :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu ne-am mai si juca,unde ar mai fi distractia!?
    Oricum pusesem doar cateva rasaduri,si daca nu mergea,nu era asa problema.Oricum mai pun seminte.Maine,ca azi e sotul la treaba.
    Stiam ca trebuie sa aiba 4 frunze,dar incerc si eu marea cu degetul.

    RăspundețiȘtergere