joi, 5 august 2010

Alien

Nu imi vine sa cred.Este atat de oribil incat nu am putut sa nu vi-l arat si voua.L-a gasit sotul meu in gradina,cand cosea iarba.Am mai descoperit unul acum vreo 3 saptamani,identic ca forma ,doar ca acela era verde complet.Pe ala nu m-am gandit sa il pozez.Cand l-am vazut am paralizat de frica.Era cam de grosimea degetului mare si lung cam de 12 cm.O oribilitate care m-a intepenit pe loc atunci cand l-am vazut.Doar ochii mi se miscau in toate directiile ca sa vad daca mai sunt si altii si unde.Din fericire nu mai erau.L-a omorat sotul meu ca eu,cand am descoperit ca nu mai erau si altii,am si fugit de acolo si mi-am chemat sotul.
Acesta de acum are cam aceleasi dimensiuni,doar ca este diferit ca si culoare.Acel corn(ca nu stiu cum sa ii spun altfel) pe care il vedeti intr-un capat,este la coada.
Daca stie cineva ce este,mi-ar placea sa stiu.Eu,una,nu am mai vazut asa ceva pana acum.





16 comentarii:

  1. La noi seara/noaptea vin niste fluturi uriasi si culeg polenul din petuniile din ferestre si din alte flori.Ei au un ac foarte lung si sunt la fel de mari ca unele pasari,au culoarea gri-cenusie.Cred ca asta-i larva acelui fluture,asa cred eu,fiindca desigur ca este o larva,asa se vede din poza.

    RăspundețiȘtergere
  2. e oribil!!!ce ciudatenie!ce scarba mi se face cand vad asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu te speria :) e o omida cu corn :
    http://picasaweb.google.com/lh/photo/OyYHX_kn9H7UjIlMqdiPew

    Omida cu corn are peste 20 de nuante de culoare: http://www.galerie-foto.ro/?p=2005

    In concordanta cu ceea ce se hraneste, adora in special florile de regina noptii, multa lume renunta la aceea floare tocmai din cauza ca atrage aceasta omida..dar vine si la alte plante... Aaaa si sa nu uit..este omida fluturelui CAP DE MORT.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Agrius_convolvuli

    RăspundețiȘtergere
  4. Ciudat tare! Mai are si corn!

    RăspundețiȘtergere
  5. Este viermele cu corn de rosii (Manduca quinquemaculata)si provine din larva unei molii uriase gri-maronie cu pete galbene. Sunt greu de depistat, se ascund sub frunzele rosiilor pe care le si mananca. Larvele hiberneaza in gradina si e bine sa cureti gradina de gunoi si sa sapi pamantul ca sa aduci la suprafata larvele (mor). Poti sa pui zat de cafea pe pamant in jurul radacinii rosiei. De asemenea, viermele fuge de galbenele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Elisa ,eu cred ca m-as speria si de fluturii aia :)))
    groaznic
    Anonim,si eu am simtit la fel

    Ninu,esti foarte dragut ca mi-ai explicat,multumesc mult.Dar....:)) tot ma sperie.

    Liliana,culmea este ca l-am gasit departe de rosii.Si pe primul la fel.Oricum sap toamna gradina adanc.
    Cred ca au aparut pe aici de la atatea ploi,ca si melcii si alte lighioane,pe care anul trecut nu le-am intalnit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stii de ce imi era mie scarba cand eram copil?Era o omida maronie cu dungi negre,cu par si mare cat...mare,nah si cand ,copii, cantam "la popa la poatra/este-o mata moarta/...eu imi imaginam acea omida scarboasa, in chip de mata moarta hahahaha!
    vezi ca si eu am avut dreptate?este larva unui fluture minunat de frumos si care nu face rau.
    Fluturele asta se izbeste in geamul meu seara si tot nu ma speriu ,se mai izbeste si cate-o pasare,saraca...

    RăspundețiȘtergere
  8. Pare larva unui fluture imens. Cred că Elisa nu greşeşte, eu am mare încredere în priceperea ei.
    Un mare scriitor spunea : " orice vierme se visează fluture" , vezi, avea dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  9. Liliana, imi pare rau ca te contrazic, dar Manduca e verde, are o culoare verde viu... acesta din pozele Victoriei e Agrius Convolvulii, daca nu crezi atunci punem pariu..si daca cistigi tu sau pierzi eu iti ofer 3 garoafe iar daca cistig eu sau pierd imi oferi tu 3 clatite cu brinza..ce zici te risti :)) ???

    Victoria, ai dreptate si tu cind zici ca te sperie, de aceea te sfatuiesc sa nu mai iesi din casa atunci cind e sotul tau plecat... e bine sa nu risti... nu stiim inca cit sint de agresive aceste bestii :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Oribilă creatură! Nici fluturele ăla Cap de mort nu e mai atrăgător, dar măcar e fluture, nu vierme! Eu am stropit cu insecticid prin toată curtea, asta după ce am făcut o fobie la urechelnițele care se urcau fix pe rufele proaspăt spălate întinse pe uscător. Ca să nu mai spun că tremuram de groaza căpușelor, câinele nostru a primit și el Frontline, acum parcă nu mai sunt atâtea animăluțe prin curte. Doar de melci nu am scăpat, dar pe ăia îi scutesc, nu au ce să-mi mai mănânce (am făcut razie anul trecut, când mâncau pepenii și castraveții).

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca daca vedeam asa aratare, fugeam de acolo de rupeam pamantul!

    RăspundețiȘtergere
  12. April,la fel am spus si eu cand l-am vazut.

    hahaha,Elisa,ce imaginatie bogata.Dar,avand in vedere ca omida era paroasa........:))))

    Matilda,asa este,mi-a confirmat si Ninu,cu poze si tot tacamul.
    Da,chiar avea dreptate :))

    Ninu,deja am pus alarma,am dat drumul si la senzorii de miscare ,iar laserele sunt in functiune:)))) Nimic nu mai scapa de-acum.Cred ca nici macar eu :))))

    Marilena,asa este.Sa stii ca si eu am avut probleme cu urechelnitele.La fel pateam.Acum au disparut ca a stropit sotul cu nu stiu ce solutii.Melcii sunt si la mine.Dupa atatea ploi nici nu e de mirare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ipu, nu te contrazic, eu asa o stiu ca ii spune, dihanii din astea am gasit la mine in gradina si sincer nu am o experienta prea placuta cu ele. Pana sa iau alte masuri, le-am adunat cu un cleste si le-am pus in apa cu detergent. E clar ca sunt mai multe "neamuri"...Clatitele cu branza oricum le dau, multam de idee!

    RăspundețiȘtergere
  14. Doamne dar chiar ca m-ai intrecut in oratanii prin gradina. Groaznic...

    RăspundețiȘtergere
  15. Din pacate :)).
    Sa-l fi vazut pe ala verde cum era.Mai gras decat asta si mai gretos.Bleahh

    RăspundețiȘtergere