duminică, 31 ianuarie 2010

Prajitura cu mere




Pentru ca ne era pofta de ceva bun si,pentru ca mai aveam niste borcane cu mere pentru placinta,am framantat repede un aluat fraged cu margarina,iaurt,putin bicarbonat si coaja de lamaie.Am scos doua borcane cu mere pentru placinta pregatite din toamna,am mai pus putin zahar si scortisoara,am intins 2 foi subtiri si le-am umplut cu compozitia de mere.
Dupa 40 de minute la cuptor am savurat o placinta delicioasa.

4 comentarii:

  1. Cum faci merele de placinta, toamna?

    RăspundețiȘtergere
  2. Le curat de cotoare si,pana le termin pe toate, pe cele curatate le tin intr-un lighean cu apa si o jumatate de lamaie taiata felii sa nu oxideze.
    Apoi le bag la robot cu tot cu coaja si le pun intr-un ceaun mare la calit,cu zahar dupa gust,putina scortisoara(ca mai pun si cand fac placinta) si cate o aspirina pisata la fiecare kg de mere(pe asta o pun la sfarsit).Pun compozitia fierbinte la borcane si le capsez.
    Le-am facut in Septembrie-Octombrie si mai am si acum.
    Eu nu am unde sa tin merele peste iarna,asa ca prefer sa le prepar asa si sa fac placinta din ele decat sa le las sa se strice.La gust sunt exact ca atunci cand le pregatesti proaspat.

    RăspundețiȘtergere