sâmbătă, 8 august 2009

Zarzavat pentru ciorbe si tocanite




Am folosit urmatoarele:

O mana frunze de pastarnac


1 kg morcovi



O mana frunze de patrunjel cu tot cu radacina,plus 300 grame radacina de pastarnac.







10 kg rosii bine coapte



3 kg ardei si gogosari de toate culorile








Toate legumele le-am cantarit dupa ce le-am spalat si curatat.
Le-am tocat la robotul de bucatarie pe toate si le-am pus in ceaunul pe care l-am asezat pe pirostria pe care, in prealabil,am pus o bucata groasa de fonta,ca sa nu se lipeasca compozitia de fundul ceaunului.
Am lasat sa fiarba cam 2 ore,pana a scazut din compozitie aproximativ 1 litru.
Inainte cu 15-20 minute sa iau ceaunul de pe foc,am pus intr-o craticioara cate o lingurita plina cu sare pentru fiecare litru de compozitie,plus 2 plicuri de conservant(eu am avut 14 litri) si am pus cateva linguri de compozitie amestecand continuu pana s-au dizolvat sarea si conservantul.Am pus compozitia din nou in ceaun si am amestecat bine.Dupa 15 minute am pus compozitia fierbinte in borcane de 800 g curate si uscate si am capsat.Le-am bagat la pivnita direct,pentru ca nu am spatiu unde sa le las sa se raceasca acoperite.Indicat ar fi sa se raceasca sub paturi pana a doua zi.

3 comentarii:

  1. Nu mirosea a tocanita?Eu cred ca imi puneam vo' doo felii de paine unse cu asa bunatate....sa sti ca ii simt mirosul pana la Timisoara si balesc deja...yummy!:)
    Si cine va fi boieroaica la iarna?!:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca masurile contra crizei economice functioneaza bine, si eu am luat masuri drastice pentru combaterea ei, prin suplimentarea rezervelor de cartofi ceapa si ardei iute, eu am vrut si de bere...da prietena mea s-a facut ca nu aude si a zis ca e mai bine si pentru integritatea mea corporala sa nu mai repet cererea :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine si cred ca e foarte binevenit in orice anotimp :-)

    RăspundețiȘtergere