joi, 9 aprilie 2009

Omul sfinteste locul

Eu , una , gandesc asa : nu conteaza unde si cat stau ; singurul lucru care conteaza,este ce las in urma.
In sfarsit au inflorit cei patru pruni din fata casei.Sunt minunati.Sper sa nu le cada si anul acesta prunele,asa cum s-a intamplat anul trecut.Dupa ce s-au scuturat florile,au crescut foarte putin,apoi au inceput sa cada in masa.





Uite asa arata via mea dupa ce am terminat-o de legat astazi.A venit si vecina mea,tanti Mia,si m-a ajutat,in timp ce Marius(sotul meu) a plecat cu nea' Gogu(sotul ei) sa aduca niste nisip fin cu caruta.Cu alte cuvinte,am facut treaba 2 in 1.
De fapt ea a legat cam trei sferturi din randurile mele cu vie caci eu am cam stat cu David care se plictisea si cerea atentie.


Din 10 anemone cumparate primavara trecuta,abia acum mi-au iesit 2,insa una a disparut.Sper ca macar asta sa reziste si sa o vad inflorind.



Capsunile de sub corcodus sunt pline de petale albe de la acesta.


Iata si rasadurile mele de rosii.In sfarsit le-a dat si al doilea rand de frunze. De acum vor creste mai repede.
La fel s-a intamplat si la varza,broccoli si conopida.A fost mai greu pana la al 2-lea rand de frunze.Acum le mai las cateva zile si Luni sau Marti le pun in gradina.






Patrunjelul meu,pe care l-am lasat in pamant peste iarna.



Rasadurile de varza alba si rosie.Trebuia sa le pozez mai de aproape sa se vada cat sunt de mari.Varza rosie va mai astepta pana dupa Paste ca sa o plantez in gradina.



Leusteanul pr care mil-a dat tanti Mia(am pus vreo 5 cuiburi din ce mi-a dat),caci al meu nu prea da semne ca ar vrea sa rasara.




Rasadurile de broccoli,dintre care unele au fost putin parlite intr-o zi cand am deschis rasadnita mai tarziu.Noroc ca am salvat jumatate din ele.



Am pus 3 cuiburi cu dalii mari grena.

Dintr-o singura punguta cu bulbi pe care am cumparat-o primavara trecuta,am scos asta toamna din pamant de trei ori mai multi bulbi.Si la fel s-a intamplat si cu ceilalti bulbi de dalii pe care ii am.S-au inmultit foarte repede.I-am dat si vecinei mele din fiecare si tot am ramas cu o gramada.


n ritmul asta,in curand va trebui sa dau si mai multi ca altfel voi umple gradina numai cu dalii.

Sotul meu a infipt aracii in vie astazi , dupa ce am udat eu toata gradina.


Una din cele cateva salate verzi care au rezistat gerului din iarna.Creste frumos. In sfarsit.








Mazarea,pe care am sapat-o deja de 2 ori ca sa nu se formeze crusta si sa nu faca buruieni.Asta este una din cele 2 parcele semanate cu mazare.


Locul in care ma odihnesc cu o ceasca de ness sau
ceai si imi admir gradina.Mai lipseste umbrela,insa pe aceea o voi pune abia cand va incepe sa arda soarele mai tare.Pana atunci ma multumesc cu umbra corcodusului care are ramurile chiar deasupra mesei.Si,mai ales,cu mireasma florilor sale.



Irisii care sper sa imi infloreasca anul acesta.I-am plantat in Septembrie,anul trecut.



Lamaiul l-am asezat sub prunii din fata casei,iar pe marginea garduletului de la pivnita(gardulet facut de sotul meu) am asezat florile care au reusit sa treaca cu bine peste iarna.Nu mai sunt decat cateva.


Capsunii sunt plini de boboci.Am inceput sa ii ud la 3-4 zile,caci vreau sa am recolta bogata anul acesta.Nu de alta,dar acum poate si baiatul meu sa manance capsuni.

Aseara,laleaua mea papagal arata asa.


Astazi de dimineata si-a deschis putin petalele si a scos la iveala si marginea galbena.Sunt superbe.Abia astept sa imi infloreasca toate.Asta e prima.


Au iesit si cartofii pusi in fundul gradinii,langa solar.



Piersicul a inflorit.



Parul abia acum incepe sa isi deschida bobocii.


Acesta este un gutui care a fost lasat sa cresca in voie si acum are tulpini si in gradina mea,si in cea a vecinilor.Deci,fiecare culege din gradina lui.Sau cam asa ceva. :)
Deci , cum spuneam , important este ce realizezi in viata , ce ramane in urma.
Daca cresti un copil , sadesti un pom , si construiesti o casa , inseamna ca nu ai trait degeaba.
Iar eu,impreuna cu sotul meu,am facut si facem asta in continuare.Sunt mandra de ceea ce realizez,chiar daca multe din lucrurile facute de noi au incaput sau vor incapea pe mana oamenilor care nu le merita.
Trecand peste toate..........Dumnezeu ne iubeste.Am simtit si simt asta in continuare,in pofida tuturor celor care incearca sa ne faca rau.Si sper ca cei vizati sa citeasca aceste randuri.



































































4 comentarii:

  1. Nu stiu cu ce sa incep... ca sa iti trimit aprecieri!

    Prunii ti-au inflorit, gutuiul, piersicul - sa dea roade bune anul acesta!

    Via arata excelent, cartofii, mazarea...

    Laleaua, spatiul de odihna si relaxare, lamaiul...

    Totul este incredibil si va admir sincer!

    PS: si pe noi ne ajuta tot o doamna Mia la diverse lucrari. :)

    Cat despre invidie, rautati... eu sunt mai directa si mai transanta decat si-ar dori unii. Prefer sa nu pierd vremea cu oameni care incearca sa faca rau, mie sau familie mele, si sa imi vad linistita de tot ce mi-e drag. Trebuie sa va mandriti cu realizarile voastre si cu ce lasati in urma, pentru ca aveti cu ce!

    RăspundețiȘtergere
  2. hehe ce dragut(treaba cu doamna Mia).
    Iti multumesc mult pentru aprecieri.Si eu sunt la fel de transanta ,tocmai de aceea multa lume nu ma agreeaza.In ziua de azi greu mai gasesti oameni sinceri si directi.Ma bucur ca si tu esti unul dintre acestia.
    In ultimul timp am inceput sa gasesc si persoane ca tine,in sfarsit,si ma bucur enorm.
    In sfarsit simt ca incep sa am si prieteni adevarati.
    Iar cu realizarile,chiar daca sunt modeste in comparatie cu ale altora(care au mai multe posibilitati), chiar ma mandresc. Caci ceea ce am facut este facut de noi,fara ajutorul nimanui.Si asta este cel mai important.

    RăspundețiȘtergere
  3. E mare realizare Victoria! Sunteti harnici si perseverenti.
    Ati stropit pomii cu ceva, ma refer la tratamente chimice? Ca poate de aceea au pierdut prunii fructele anul trecut...

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai venit gradinarule.
    Anul trecut i-am stropit tarziu impotriva daunatorilor,este adevarat.

    RăspundețiȘtergere